Het verhaal van Marcia: 'Ik kreeg heel veel liefde voor Jezus'

Christ's Hope

6 mei 2024 om 12:05
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

MarciaHet programma van hulporganisatie Christ’s Hope, partner van MissieNederland, heeft de Bijbel als basis. Kwetsbare kinderen mogen door het Evangelie ervaren dat ze waardevol zijn. Voor God en voor elkaar.

Deze boodschap is voor kinderen die opgroeien in armoede, vaak in gebroken gezinnen, heel bijzonder.

Het werk van Christ’s Hope wordt door kerken ondersteund. Met donaties, gebed en diaconale acties.

De impact van deze hulp is groot, levensveranderend. Het geloofsverhaal van Marcia laat ons dat zien. Zij getuigt hoe tijdens een Bijbelkamp haar leven veranderde:

'Vanaf de middelbare school werd ik onverschillig. Ik had geen zin meer om te leren. Naar goedbedoelde adviezen wilde ik niet luisteren.

Ik volgde wel de Bijbellessen in het Christ’s Hope-programma, maar niet met plezier. Ik vermeed het gezamenlijke gebed. Het was net alsof dat voor anderen was. Niet voor mij. Op Bijbelkamp werd alles anders.

We kregen daar les over God en de Bijbel. Toen de leider klaar was met de overdenking, wilde hij gaan bidden. Ik probeerde weer weg te gaan om er onderuit te komen. Maar de leider was het daar niet mee eens. Hij riep me terug. En hij ging voor me bidden.

Tijdens het gebed gebeurde er iets heel bijzonders. Ik voelde me anders. Bevrijd. En ik kreeg heel veel liefde voor Jezus. De duivel wilde me bezitten, maar Jezus redde mij!

Ik houd van Jezus en wil Hem graag beter leren kennen. Ik verlang ernaar om vervuld te worden met de Heilige Geest en vraag of God me beschermt. Nu hoor ik niet meer alleen bij Christ’s Hope over Jezus. Ik lees nu ook thuis uit de Bijbel. En ik bid.'