Peiling: Jeugdtrends in beeld

28 februari 2024 om 11:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Verlang jij ernaar dat kerken en geloofsgemeenschappen beter aansluiten op behoeften van jongeren? Vind je het soms best moeilijk scherp te krijgen wat er speelt onder jongeren? Dan sta je niet alleen! 

logo jeugdtrends 5.65dc88b18bd581.78793296

HGJB, Kerkpunt, MissieNederland, PKN, Unie van Baptisten- & Cama-gemeenten en Youth for Christ slaan de handen ineen om gezamenlijk onderzoek te doen naar wat er speelt onder jongeren. Zo willen we iedereen die in de kerk werkt met jongeren stimuleren het goede gesprek te voeren.

Jeugdtrends

In de komende weken krijgen honderden jongeren tussen de 12 en 25 een enquête. De resultaten daarvan worden vergeleken en aangevuld met bestaande onderzoeken. Het resultaat is een handzame, digitale publicatie met jeugdtrends. De jeugdtrends worden half april gelanceerd. Tegelijkertijd zullen dan de resultaten van de enquête worden gepubliceerd. De organisaties willen elke twee jaar jeugdtrend opstellen.

Breed palet

Zes organisaties werken samen rond de jeugdtrends: de HGJB, Kerkpunt, MissieNederland, PKN, Unie van Baptisten- & Cama-gemeenten en Youth for Christ. Cors Visser (directeur Kerkpunt) is blij met de aanpak: “Uit het verleden weten we dat veel mensen uit breedte van de kerken de jeugdtrends gebruiken. Met de enquête willen we nog meer inzicht geven in wat er speelt onder jeugd.”

Help je mee?

Ben je tussen 12 en 25 jaar? Vul de vragenlijst dan in en deel hem met je bekenden. 

Ken je jongeren in deze leeftijdscategorie? Of ken je jeugdleiders of anderen die in contact staan met jongeren? Deel de vragenlijst met hen.

Ga naar de vragenlijst

Direct delen via WhatsApp

Meer nieuws van MissieNederland

Informeel onderwijs van grote waarde, maar zorgen over toezicht

Informeel onderwijs kan op een heel positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Tegelijk zijn er zorgen…
Lees verder

‘Van de ene generatie op de andere’

Wat was de invloed van vijftig jaar aanwezigheid van Jeugd met een Opdracht (JmeO) in Nederland op kerk en zending in on…
Lees verder

MissieNederland moedigt kerken aan om geloofsverhalen te delen met de volgende generaties

Diverse partners uit de alliantie van MissieNederland moedigen kerken aan om mee te doen aan de Week van de Opvoeding. Z…
Lees verder