Europese Member Care Consultatie (EMCC 2024) - Bruggen bouwen

Tweejaarlijkse ontmoeting van Member Care Europa

4 december 2023 om 10:00
  • Profielafbeelding van MemberCare Nederland
    Door:
    MemberCare Nederland

De volgende EMCC vindt plaats in Boedapest, Hongarije van 18 - 21 maart 2024. Het thema is: Bruggen bouwen - koesteren van wederzijds respect en leren van verschillende generaties, culturen en geslachten, terwijl we dieper ingaan op de woorden van Paulus in zijn brief aan de Filippenzen.

Met erkenning en waardering voor de historische achtergrond van Boedapest en de rol die de prachtige bruggen hebben gespeeld in het verenigen van Boeda en Pest in één stad en één toekomst, zullen we tijdens EMCC 2024 onderzoeken op welke manier het bouwen van bruggen belangrijk is in Member Care. Onze Bijbelstudies in Filippenzen, gecombineerd met plenaire en workshopsessies zullen ons helpen om te onderzoeken hoe we beter van elkaar kunnen leren, elkaar kunnen respecteren en uiteindelijk bruggen kunnen bouwen in een wereld die steeds meer intercultureel en geglobaliseerd is.

Als zorgverleners (Member Care werkers) voor missionaire werkers zullen we kijken naar hoe we degenen die we dienen kunnen aanmoedigen en in staat kunnen stellen om bruggen te bouwen over de grote kloven van misverstanden, stereotypen en conflicten die de verspreiding van het evangelie vaak belemmeren door een gebrek aan eenheid.

Spreker:

De plenaire sessies zullen worden geleid door Christian Quartier, die een passie heeft voor het versterken van crossculturele werkers en hun gezinnen. De kern van zijn bediening is het herstellen van een gevoel van vrede (shalom en heelheid) in hun leven wanneer die vrede verstoord of verbrijzeld is.

Workshops:

Er is een breed aanbod van workshops. Onderwerpen zijn onder andere: Bruggen bouwen tussen diverse en multiculturele teams; Omgaan met conflicten vanuit een christelijk perspectief - de brug van vrede; Bruggen bouwen tussen generaties; Sterke bruggen bouwen tussen alleenstaanden en gezinnen; Hoe zorg ik voor mijn brug; Member Care voor degenen die overweldigd zijn.

Doelgroep

- Member Care werkers in en vanuit Europa
- Leiders van (zendings)organisaties
- Kerkleiders verantwoordelijk voor interculturele werkers
- Mensen in opleiding of beginnend pastoraal werker
- Mensen actief in Human Resources

Conferentiekosten - Early Bird tarieven

* Eenpersoonskamers: economy €430,00, superior €475,00
* Tweepersoonskamers: economy €350,00, superior €395,00 per persoon
Echtparen die een tweepersoonskamer delen krijgen elk €25,00 korting op hun boeking.

* Daggasten: €290,00.
* Daggast voor Hongaarse of Oost-Europese burgers, met een LOKAAL INKOMEN: €80,00

Na 5 januari 2024 gaan deze tarieven met €50,00 p.p. omhoog - voor meer informatie bezoek onze website!

Voor mensen die graag aanwezig willen zijn en in het hotel willen verblijven maar een beperkt budget hebben, vooral als ze nog niet eerder naar een EMCC zijn geweest en in Hongarije of Oost-Europa wonen, is er een beperkt aantal beurzen beschikbaar. Bezoek onze website voor een aanvraagformulier.

Aanmelden en meer informatie

Je kunt je aanmelden tot 15 februari 2024. Kijk voor meer informatie en de aanmeldlink op de website van Member Care Europa.

Naar de website

Over Member Care Europa

Member Care Europa is een netwerk dat zich richt op het bevorderen en stimuleren van lokale member care netwerken binnen Europa, ter ondersteuning en zorg voor missionaire werkers en hun kinderen. MemberCare Nederland is onderdeel van het bestuur van Member Care Europa en actief betrokken bij de organisatie van EMCC 2024. 

Meer nieuws van MissieNederland

Zendingskinderen ontmoeten elkaar tijdens TCK-weekend

TCK Nederland, een werkgroep van MissieNederland, organiseert van vrijdagavond 4 oktober tot en met zondag 6 oktober een…
Lees verder

Reflecteren op EMCC 2024 - Bruggen bouwen

Hoe vat ik EMCC 2024 samen? Als statistieken? Bijna 200 deelnemers uit 22 landen, 1 spreker voor de overdenkingen, 1 ple…
Lees verder

World Servants lanceert nieuw projectseizoen met nieuwe directeur

In 2025 bouwen met World Servants 850 jongeren aan verandering in ontwikkelingslanden én in Nederland. Samen met …
Lees verder