Netwerk MemberCare organiseert toerustingsdag: Werken binnen grenzen

Jaarlijkse toerustingsdag MemberCare Nederland in het teken van grenzen en rust

1 september 2023 om 09:30
  • Profielafbeelding van MemberCare Nederland
    Door:
    MemberCare Nederland

Wat is de rol van je (zendings)werk in je leven? Heeft geestelijk werk altijd voorrang? Heb je voor je gevoel werk dat nooit ophoudt, of anders gezegd; werk zonder grenzen? Hoe pak je dan toch genoeg rust en/of hoe kan je anderen hierbij helpen?

Hoe kan je werken in Gods Koninkrijk en daarbij juist wel duidelijke grenzen aangeven? Hoe bepaal je de grenzen en hoe help je anderen om grenzen te stellen? Waarom zijn grenzen eigenlijk belangrijk? Wat zegt de Bijbel hierover?

Tijdens de toerustingsdag op 24 november 2023 gaan we het hier op een interactieve en creatieve manier met elkaar over hebben. René Houtman zal de dag openen met een korte reflectie naar aanleiding van Psalm 127. Jeannette Westerkamp - Stegeman zal een theologische reflectie geven op hoe God het eigenlijk bedoeld heeft, mensen die werken en rusten, en delen vanuit haar persoonlijke ervaring met werken binnen grenzen in Gods Koninkrijk. Hans Alblas zal zijn persoonlijke ervaring delen maar ons ook meenemen in een stukje van zijn werk; hoe kan geestelijke begeleiding bijdragen aan een gezonde balans? Na de lunch gaan we speeddaten met de MemberCare specialisten uit ons netwerk om elkaar (nog) beter te leren kennen. In de middag heeft Jeannette Westerkamp een verassende opdracht waar we zelf mee aan de slag gaan. We sluiten de dag af met een borrel en ruimte voor verdere ontmoeting en netwerken.

Programma

09.30 - 10.00 Inloop met koffie en thee
10.00 - 10.10 Welkom
10.10 - 11.00 Theologische reflectie
11.00 - 11.15 Koffiepauze
11.30 - 12.30 Geestelijke begeleiding - een gezonde balans
12.30 - 13.30 Lunch
13.30 - 14.00 Speeddate netwerk
14.00 - 15.00 Interactieve en creatieve invulling
15.00 - 15.15 Afronding & afsluiting
15.15 - 16.00 Borrel & netwerken

Doelgroep

We willen deze dag voor een breed publiek aanbieden. Deze dag is naast de MemberCare netwerk-specialisten en -coördinatoren ook interessant voor (zendings)werkers die zich aan het voorbereiden zijn op uitzending of werkers die op verlof zijn in Nederland en zelf ook regelmatig worstelen met dit onderwerp. Ook leden van thuisfrontteams en andere personen die betrokken zijn bij zendingswerkers zijn van harte welkom. 

Meer informatie en aanmelden

We ontmoeten elkaar op vrijdag 24 november 2023 op landgoed Beukenhorst, Hoofdstraat 55, 3971 KB Driebergen-Rijsenburg.

De inloop start om 9.30u en we sluiten het programma af rond 15.15u. Aansluitend is er tot 16.00u ruimte voor ontmoeting en napraten tijdens de borrel.

De kosten voor de toerustingsdag zijn €25,- per persoon, inclusief lunch. Klik voor meer informatie en aanmelden op onderstaande knop.

Naar het event

Over MemberCare Nederland 

MemberCare Nederland is een netwerk dat zich richt op het bevorderen en stimuleren van ondersteuning en zorg voor missionaire werkers en hun kinderen in alle fasen van de uitzending. De Nederlandse Zendingsraad en MissieNederland zijn de dragende organisaties van het netwerk. 

Meer nieuws van MissieNederland

World Servants lanceert nieuw projectseizoen met nieuwe directeur

In 2025 bouwen met World Servants 850 jongeren aan verandering in ontwikkelingslanden én in Nederland. Samen met …
Lees verder

Bijbelvertaalwerk groeide nog nooit zo snel

Met Pinksteren hoorden velen in Jeruzalem het Evangelie in hun eigen taal. Duizenden kwamen tot geloof en de eerste kerk…
Lees verder

‘Van de ene generatie op de andere’

Wat was de invloed van vijftig jaar aanwezigheid van Jeugd met een Opdracht (JmeO) in Nederland op kerk en zending in on…
Lees verder