Ready Set Go dag vindt op zaterdag 10 juni live plaats in Putten

Missionair werkers delen hun ervaring met gezinnen die zich voorbereiden op missie in het buitenland

11 mei 2023 om 12:00
  • Profielafbeelding van Jiska Chin-A-Teh
    Door:
    Jiska Chin-A-Teh

Wanneer ouders naar het buitenland gaan voor een zendingsmissie, heeft dit impact op het hele gezin. Daarom organiseren Interserve, InToMission, MAF, MissieNederland, OMF, Passagebegeleiding en WEC de Ready Set Go dag op zaterdag 10 juni 2023 in Putten. Door deel te nemen aan deze dag kunnen gezinnen zich nog beter voorbereiden op de unieke uitdagingen die er op hun pad komen wanneer zij vertrekken naar het buitenland. Onderdeel van dit event is een forumgesprek met ervaren zendingswerkers- en kinderen.

Je overweegt om samen met je gezin op missie te gaan. Dat is een stap die vertrouwen én voorbereiding vraagt. Natuurlijk bereid je jezelf goed voor om uitgezonden te worden. Je doet een bijbelschool, extra trainingen voor je vakgebied, een interculturele training. Als jullie als echtpaar besluiten de zending in te gaan, heeft dat effect op alle gezinsleden, meestal voor de rest van hun leven. Je kinderen gaan met je mee. Maar wat doet het met hen? Wat betekent het voor hen om te verhuizen naar een ander land? Om alles wat hen dierbaar en bekend is achter te laten voor jouw grote avontuur? Hoe kun je ze helpen bij deze grote verandering in hun leven? Het is belangrijk dat ieder gezinslid wordt voorbereid op de unieke uitdagingen die op zijn of haar weg komen. Maar hoe doe je dat? Daar willen deze organisaties graag bij helpen.

Deze bruisende actieve ‘Ready Set Go Dag’ is bedoeld voor gezinnen in voorbereiding op vertrek naar het buitenland. Het is een dag voor gezinnen, inclusief de kinderen. Deze dag staat vooral in het teken van het elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Voor de kinderen zijn er naast het gezamenlijke programma ook een aantal activiteiten die specifiek voor hen zijn aangepast op hun leeftijd. Voor de allerjongste is oppas aanwezig.

De dag vindt van 10.00 - 16.00 uur plaats bij De Herikon in Putten. Voor meer informatie en aanmelden kan men terecht op www.family2mission.nl

Naar de website

Meer nieuws van MissieNederland

World Servants lanceert nieuw projectseizoen met nieuwe directeur

In 2025 bouwen met World Servants 850 jongeren aan verandering in ontwikkelingslanden én in Nederland. Samen met …
Lees verder

Bijbelvertaalwerk groeide nog nooit zo snel

Met Pinksteren hoorden velen in Jeruzalem het Evangelie in hun eigen taal. Duizenden kwamen tot geloof en de eerste kerk…
Lees verder

Alcohol- en drugsbrillen voor preventiewerk

Wat doen alcohol en drugs met je lichaam?  Alcohol- en drugsbrillen zijn een uitstekend hulpmiddel om jongeren de r…
Lees verder