Eerste City Movements Day in Nederland brengt lokale missionaire netwerken bij elkaar

24 maart 2023 om 14:30
  • Profielafbeelding van City Movements
    Door:
    City Movements

Vrijdag 21 april komen missionaire stadsbewegingen van kerken en organisaties uit heel Nederland bij elkaar in Amsterdam om elkaar te bemoedigen en inspireren. Ook mensen die zich nog oriënteren op lokale samenwerking kunnen tijdens de eerste City Movements Day in Nederland ontdekken wat voor concrete stappen zij in hun eigen omgeving kunnen gaan zetten.

City Movements NL is een samenwerkingsnetwerk van lokale stadsbewegingen en landelijke partners. Het verlangen van de partners is dat de hele kerk samenwerkt om de hele woonplaats te bereiken met het hele evangelie. De City Movements Day hoopt een impuls te geven aan deze beweging.

Samen optrekken

Wereldwijd zijn City Movements al jarenlang een begrip. Hans Luttik, initiatiefnemer van de Nederlandse variant en oprichter van de stadsbeweging Geloven in de Stad in Haarlem bezocht al vaker Movement Days in New York en in London: ‘Mijn ervaring is dat je naar huis gaat met inspiratie voor heel concrete vervolgstappen: dat je meer samen gaat optrekken, dat je een gezamenlijke visie ontwikkelt of met elkaar een project opstart. Dat willen we ook bereiken met deze dag.’

Concrete vervolgstappen

Luttik: ‘In veel plaatsen zien we dat lokale kerken elkaar beter weten te vinden en er ook het verlangen is om met elkaar op te trekken. Maar wat is dan een goede vervolgstap? De City Movements Day is daarvoor de ideale plek om samen verder te oriënteren. Te leren van goede voorbeelden vanuit andere steden, maar ook te ontdekken: “Waar leidt God ons? Wat heeft Hij aan de kerk in onze stad gegeven?”’

Programma

Tijdens de dag delen verschillende lokale netwerken, waaronder Amsterdam, Enschede, Haarlem en Dordrecht, hun ervaringen en tips – in een plenaire bijeenkomst en tijdens de verschillende workshops die worden aangeboden. De dag wordt geopend met een toespraak door Roger Sutton, leider van de Britse Gather Movement. De organisatie en opzet ‘ademt’ samenwerking en eenheid; een keur aan organisaties, denominaties, leiders en initiatieven zal betrokken zijn bij het programma.

De City Movements Day vindt op 21 april plaats van 10.00 uur tot 17.15 uur bij Dominion Centre in Amsterdam. Na afloop van het hoofdprogramma is er nog ruim de mogelijkheid om te netwerken. Aanmelden kan via de website www.citymovements.nl. Tot 1 april is er een vroegboekkorting van € 10,- wanneer de code CMDbird10 gebruikt wordt.

Over City Movements NL

City Movements is een toenemend netwerk van christenen in steden en dorpen die elkaar vinden om zich in te zetten voor de ontwikkeling en bloei van hun omgeving. Betrokken organisaties zijn onder meer Agapè, Opwekking, MissieNederland, Urban Life en Vrij Zijn.

Thema: Kerk met je wijk

Dit artikel hoort bij het thema 'Kerk met je wijk'. Ontdek op ons thema-overzicht meer artikelen en mogelijkheden om met jouw christelijke geloofsgemeenschap of community een volgende stap te zetten.

Meer nieuws van MissieNederland

Alcohol- en drugsbrillen voor preventiewerk

Wat doen alcohol en drugs met je lichaam?  Alcohol- en drugsbrillen zijn een uitstekend hulpmiddel om jongeren de r…
Lees verder

Oproep MissieNederland: kom in actie tegen antisemitisme en moslimhaat

Haat tegen mensen vanwege hun etniciteit of religie neemt in heel Europa en ook in Nederland toe. Het huidige conflict i…
Lees verder

MissieNederland moedigt kerken aan om geloofsverhalen te delen met de volgende generaties

Diverse partners uit de alliantie van MissieNederland moedigen kerken aan om mee te doen aan de Week van de Opvoeding. Z…
Lees verder