Schrijvers voor Gerechtigheid komt met liederen over de schepping

14 oktober 2022 om 16:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Schrijvers voor Gerechtigheid komt terug, dit keer met liederen over de schepping. Tijdens de New Wine Zomerconferentie 2023 brengt het schrijverscollectief een online album uit, inclusief videoclips en een boek. Hiermee geven de liedschrijvers woorden aan de veranderende aarde en de gevolgen daarvan voor alles wat leeft. ‘We willen liederen schrijven die de schoonheid en de kwetsbaarheid van de schepping bezingen. En liederen die het verlangen oproepen om voor haar te zorgen.’

Geraakt en bewogen

Het laatste album Licht Aan (2014) van Schrijvers voor Gerechtigheid kwam acht jaar geleden uit. Toch is de muziek van het schrijverscollectief nog regelmatig te horen in kerken, op evenementen en op tal van andere plekken. Roeland Smith, een van de liedschrijvers: ‘We zien dat deze liederen de vinger op de zere plek leggen én tegelijkertijd hoop en perspectief bieden. Ze verdiepen de blik op God, jezelf, de ander en de wereld. Daarnaast zijn de liederen Nederlandstalig en toegankelijk voor de samenzang. Samen zfingen is een krachtige manier om geraakt en bewogen te worden.’

Liederen over de schepping

Aankomend weekend komt het schrijverscollectief voor het eerst weer samen om een start te maken met het nieuwe album. ‘De nieuwe liederen gaan over de schepping, omdat we merken dat de emoties rondom dit thema steeds hoger oplopen. Denk aan gevoelens van schuld, angst, apathie of zelfs wanhoop. Vooral van jongeren horen we steeds vaker dat ze het gevoel hebben dat zij geen toekomst hebben. We hopen dat de nieuwe muziek woorden kan geven aan het rouwproces waar we met z’n allen doorheen moeten, en kan bijdragen aan een zoektocht naar christelijke hoop, bewogenheid en geestkracht. Want aanbidding is meer dan alleen lofliederen zingen tot God. Het is ook de pijn op aarde bij God brengen en het Hemelse perspectief weerspiegelen op aarde.’

De liederen van Schrijvers voor Gerechtigheid helpen om de kerk in de wereld te brengen en de wereld in de kerk. Ze geven woorden aan Gods hart en ons eigen hart rondom (on)recht.

Schrijvers

Het schrijverscollectief vertegenwoordigt een brede kerkelijke achtergrond. De volledige lijst van de liedschrijvers is te vinden op schrijversvoorgerechtigheid.nl. Zij maakten eerder ook liederen voor onder andere voor Opwekking, het nieuwe Liedboek voor de Kerken, Sela, Mozaiek Worship, Hemelhoog en de Liedjesbijbel. Schrijvers voor Gerechtigheid valt onder netwerk Micha Nederland. Verschillende christelijke organisaties zijn betrokken als partner, waaronder A Rocha, Dorcas en World Vision. In het boek, dat tegelijk met het album uitkomt, delen zij verhalen uit de praktijk. 

Ontdek meer over het thema gerechtigheid

Meer nieuws van MissieNederland

Alcohol- en drugsbrillen voor preventiewerk

Wat doen alcohol en drugs met je lichaam?  Alcohol- en drugsbrillen zijn een uitstekend hulpmiddel om jongeren de r…
Lees verder

Oproep MissieNederland: kom in actie tegen antisemitisme en moslimhaat

Haat tegen mensen vanwege hun etniciteit of religie neemt in heel Europa en ook in Nederland toe. Het huidige conflict i…
Lees verder

Wereld Evangelische Alliantie roept op tot gebed voor vrede in het Heilige Land

Op 9 oktober publiceerde de Wereld Evangelische Alliantie een oproep tot gebed voor vrede in het Heilige Land. Als Neder…
Lees verder