Missionair werkers delen hun ervaring met gezinnen die zich voorbereiden op missie in het buitenland

Online event Ready Set Go heeft speciale aandacht voor kinderen die meegaan op missie

30 augustus 2022 om 12:00
  • Profielafbeelding van Jiska Chin-A-Teh
    Door:
    Jiska Chin-A-Teh

Wanneer ouders naar het buitenland gaan voor een zendingsmissie, heeft dit impact op het hele gezin. Daarom organiseren Interserve, InToMission, MAF, MissieNederland, OMF, Passagebegeleiding en WEC het online event Ready Set Go op dinsdag 11 oktober en donderdag 13 oktober 2022. Door deel te nemen aanbeide online Zoom-bijeenkomsten kunnen gezinnen zich voorbereiden op de unieke uitdagingen die er op hun pad komen wanneer zij vertrekken naar het buitenland. Onderdeel van dit online event is een forumgesprek met ervaren zendingswerkers- en kinderen.

Belangrijk onderdeel van de missie 

‘Eerder dit jaar kwamen in de documentaire en het boek Het verdriet van de zending pijnlijke ervaringen van zendingskinderen uit de jaren 50, 60 en 70 in beeld. Hieruit blijkt opnieuw het belang van aandacht voor ‘third culture kids’, vertelt Jiska Chin-A-Teh, woordvoerder namens de organisaties. ‘Met deze online toerustingsmomenten willen we gezinnen die zich voorbereiden op een missie in het buitenland, helpen om ook de kinderen op een goede manier hierbij te betrekken en begeleiden. Zij zijn namelijk ook onderdeel van hun missie.’ 

Optimaal voorbereiden 

De insteek van het evenement is heel praktisch. Deelnemers krijgen een voorbereidingsmap toegestuurd om met het gezin toe te leven naar uitzending. Bij de workshops worden praktische tips van professionals gedeeld. Tijdens het forumgesprek kunnen allerlei vragen gesteld worden aan ervaringsdeskundigen die als ouder of kind op missie geweest zijn. ‘Op deze manier kunnen gezinnen zich optimaal voorbereiden,’ aldus Chin-A-Teh. 

Digitale opvoeding 

Eén van de thema’s die worden behandeld is digtale opvoeding. Voor third culture kids (TCKs) in een nieuw land, met vrienden ver weg en drukke ouders die hun weg zoeken, zijn schermen extra aantrekkelijk. Tijdens een online workshop bieden experts van Xpeditie 3.6.0. tools om schermtijd te verbinden aan een leven met Jezus èn om samen met kinderen in gesprek te zijn. Andere thema’s zijn onder meer child protection, scholing in het buitenland, afscheid nemen en transitie, intercultureel opvoeden. 

Meer informatie en aanmelden 

De Zoom-bijeenkomsten vinden plaats van 19.30 uur tot 22.00 uur. Voor meer informatie en aanmelden kan men terecht op www.family2mission.nl. Wanneer deelnemers zich aanmelden voor 1 oktober, ontvangen ze de voorbereidingsmap nog voor de eerste bijeenkomst. 

Naar de website

Meer nieuws van MissieNederland

World Servants lanceert nieuw projectseizoen met nieuwe directeur

In 2025 bouwen met World Servants 850 jongeren aan verandering in ontwikkelingslanden én in Nederland. Samen met …
Lees verder

Bijbelvertaalwerk groeide nog nooit zo snel

Met Pinksteren hoorden velen in Jeruzalem het Evangelie in hun eigen taal. Duizenden kwamen tot geloof en de eerste kerk…
Lees verder

Alcohol- en drugsbrillen voor preventiewerk

Wat doen alcohol en drugs met je lichaam?  Alcohol- en drugsbrillen zijn een uitstekend hulpmiddel om jongeren de r…
Lees verder