Seminars terugkijken van de Pinksterconferentie 2022

7 juni 2022 om 18:15
  • Profielafbeelding van Jan Willem Janse
    Door:
    Jan Willem Janse

Samen met stichting Opwekking en diverse partners uit ons netwerk, organiseerde Missienederland tijdens de Pinksterconferentie 2022 in Biddinghuizen diverse seminars die raken aan het uitleven van Jezus' missie in wijk en wereld.

City Movements - Als God de stad beweegt

De hele kerk is nodig om met het hele evangelie de hele woonplaats te bereiken. Hoewel deze overtuiging al tientallen jaren oud is, lijkt juist nu wereldwijd én in Nederland momentum te ontstaan. Roger Sutton deelt in een videoboodschap welke overtuigingen en principes er aan deze beweging ten grondslag liggen. Dit wordt geïllustreerd met verschillende praktijkvoorbeelden, ook uit Nederland. Jan Wolsheimer, directeur van MissieNederland, gaat in gesprek met mensen die in beweging zijn gekomen voor hun steden: Amsterdam, Enschede, Groningen, Haarlem en Leeuwarden.

Kijk het seminar hier terug of ontdek meer over dit thema

No Choice - wie gaat het vertellen!?

Steeds meer christenen zijn actief in hun directe omgeving; een mooie ontwikkeling. Tegelijk zijn er honderden miljoenen mensen die überhaupt nooit van Jezus gehoord hebben. Al zouden ze voor Hem willen kiezen, ze hebben nu No Choice. Is ‘zending’ echt een ver van mijn bed show geworden? Jurjen ten Brinke gaat in gesprek met diverse inspirerende personen en neemt je mee in zijn eigen zoektocht.

Jurjen ten Brinke (44, man van Marijke en vader van vier kinderen) is voorganger van multiculturele kerk Hoop voor Noord in Amsterdam, waar veel mensen komen uit landen waar nauwelijks christenen zijn. Daarnaast werkt hij als presentator bij de EO en is hij als ambassadeur betrokken bij Tearfund.

Kijk het seminar hier terug  of ontdek meer over dit thema

Loving & Serving Muslims - Moslims, jij en Jezus

Is het mogelijk voor een moslim om een volgeling van Jezus te worden? Kom naar dit seminar en ontmoet een ex-moslima. Ontdek hoe een Nederlandse haar geloof deelt met moslims en leer over materialen die jou kunnen helpen om het goede nieuws van Jezus met hen te delen.

Sahabat groeide op in een Turks gezin en was al heel jong zeer toegewijd moslim. Vanwege opmerkingen van een vriendin over Jezus begon ze op haar 23e te zoeken en de Bijbel te bestuderen. Ze kwam tot geloof en vraagt zich nog steeds af: waarom had niemand mij eerder over Jezus verteld?

Kijk het seminar hier terug of ontdek meer over dit thema

Seksisme raakt mensen - ook in de kerk

Ieder mens heeft beelden in zijn of haar hart over mannen en vrouwen. Dat kan functioneel zijn, maar ook belemmerend. Zeker als je vanwege je sekse anders behandeld wordt en niet meer wordt gezien om wie je bent. Dat doet pijn en doet geen recht aan hoe God ons gemaakt heeft. Dit gebeurt ook in de kerk! Hoe kunnen we als christenen groeien in gelijkwaardigheid? In een panelgesprek gaan we daarop in en jíj kunt meedoen met jouw vragen!

Vier panelleden gaan ieder vanuit hun eigen expertise in op het onderwerp onder leiding van gespreksleider Minella van Bergeijk, CEO van Tearfund. Aliene Boele deed onderzoek naar seksisme in de kerk, Joël Boertjens bestudeerde de rol van de vrouw in de Bijbel, Almatine Leene werd de eerste vrouwelijke dominee in de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en Ruth Sleebos, bestuurslid van Opwekking en algemeen secretaris van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) deelt haar ervaring.

Kijk het seminar hier terug of ontdek meer over dit thema

Het seminar over ecologische gerechtigheid is niet op video opgenomen en daardoor niet terug te zien. 

Meer seminars van de Pinksterconferentie 2022

Kijk meer seminars en samenkomsten terug op: digitalepinksterconferentie.nl

Meer nieuws van MissieNederland

Peiling: Jeugdtrends in beeld

Verlang jij ernaar dat kerken en geloofsgemeenschappen beter aansluiten op behoeften van jongeren? Vind je het soms best…
Lees verder

Informeel onderwijs van grote waarde, maar zorgen over toezicht

Informeel onderwijs kan op een heel positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Tegelijk zijn er zorgen…
Lees verder

‘Van de ene generatie op de andere’

Wat was de invloed van vijftig jaar aanwezigheid van Jeugd met een Opdracht (JmeO) in Nederland op kerk en zending in on…
Lees verder