MissieNederland-seminars tijdens de Pinksterconferentie van Opwekking

20 mei 2022 om 16:59
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Samen met stichting Opwekking en diverse partners uit ons netwerk, organiseert Missienederland tijdens de Pinksterconferentie in Biddinghuizen diverse seminars die raken aan het uitleven van Jezus' missie in wijk en wereld.

Loving & Serving Muslims - Moslims, jij en Jezus

Is het mogelijk voor een moslim om een volgeling van Jezus te worden? Kom naar dit seminar en ontmoet een ex-moslima. Ontdek hoe een Nederlandse haar geloof deelt met moslims en leer over materialen die jou kunnen helpen om het goede nieuws van Jezus met hen te delen.

Sahabat groeide op in een Turks gezin en was al heel jong zeer toegewijd moslim. Vanwege opmerkingen van een vriendin over Jezus begon ze op haar 23e te zoeken en de Bijbel te bestuderen. Ze kwam tot geloof en vraagt zich nog steeds af: waarom had niemand mij eerder over Jezus verteld?

Zaterdag 4 juni, 10.15-11.30 uur in Seminartent 1 (op het hoofdterrein)

City Movements - Als God de stad beweegt

De hele kerk is nodig om met het hele evangelie de hele woonplaats te bereiken. Hoewel deze overtuiging al tientallen jaren oud is, lijkt juist nu wereldwijd én in Nederland momentum te ontstaan. Roger Sutton deelt in een videoboodschap welke overtuigingen en principes er aan deze beweging ten grondslag liggen. Dit wordt geïllustreerd met verschillende praktijkvoorbeelden, ook uit Nederland. Jan Wolsheimer, directeur van MissieNederland, gaat in gesprek met mensen die in beweging zijn gekomen voor hun steden: Amsterdam, Enschede, Groningen, Haarlem en Leeuwarden.

Zaterdag 4 juni, 12.30-13.45 in Seminartent 1 (op het hoofdtterein)

Seksisme raakt mensen - ook in de kerk

Ieder mens heeft beelden in zijn of haar hart over mannen en vrouwen. Dat kan functioneel zijn, maar ook belemmerend. Zeker als je vanwege je sekse anders behandeld wordt en niet meer wordt gezien om wie je bent. Dat doet pijn en doet geen recht aan hoe God ons gemaakt heeft. Dit gebeurt ook in de kerk! Hoe kunnen we als christenen groeien in gelijkwaardigheid? In een panelgesprek gaan we daarop in en jíj kunt meedoen met jouw vragen!

Vier panelleden gaan ieder vanuit hun eigen expertise in op het onderwerp onder leiding van gespreksleider Minella van Bergeijk, CEO van Tearfund. Aliene Boele deed onderzoek naar seksisme in de kerk, Joël Boertjens bestudeerde de rol van de vrouw in de Bijbel, Almatine Leene werd de eerste vrouwelijke dominee in de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en Ruth Sleebos, bestuurslid van Opwekking en algemeen secretaris van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) deelt haar ervaring.

Zondag 5 juni, 12.30-13.45 uur in Seminartent 1 (op het hoofdterrein)

No Choice - wie gaat het vertellen!?

Steeds meer christenen zijn actief in hun directe omgeving; een mooie ontwikkeling. Tegelijk zijn er honderden miljoenen mensen die überhaupt nooit van Jezus gehoord hebben. Al zouden ze voor Hem willen kiezen, ze hebben nu No Choice. Is ‘zending’ echt een ver van mijn bed show geworden? Jurjen ten Brinke gaat in gesprek met diverse inspirerende personen en neemt je mee in zijn eigen zoektocht.Jurjen ten Brinke (44, man van Marijke en vader van vier kinderen) is voorganger van multiculturele kerk Hoop voor Noord in Amsterdam, waar veel mensen komen uit landen waar nauwelijks christenen zijn. Daarnaast werkt hij als presentator bij de EO en is hij als ambassadeur betrokken bij Tearfund.

Zondag 5 juni, 16.00-17.15 uur in Seminartent 1 (op het hoofdtterein)

Leven in de schepping, met Jezus in je hart

Bladzij één van de Bijbel: God is Schepper. Met zijn schepping is veel aan de hand. Welke verantwoordelijkheid heb je als christen? Dit seminar: inspiratie uit de Bijbel, je geloof in daden omzetten en nieuwe bronnen van vreugde vinden. En je leert de gelijkenis van de chipszak …!

‘Leerling van Jezus’, dat is het belangrijkste over Jeroen Sytsma. En Jezus gaat over het hele leven. Hoe laat mijn omgang met de schepping, die zucht onder wat mensen haar aandoen, zien dat ik Jezus liefheb? Verder: 52 jaar, trotse vader van vier kinderen, gescheiden, vogelaar, filmfan, predikant in Zwolle, ZeroWaste-pionier en Pieterpad-wandelaar.

Maandag 6 juni, 12.30-13.45 uur in Seminartent 2 (langs de boulevard)

Meer seminars

Diverse deelnemers van MissieNederland delen hun expertise tijdens meer boeiende seminars. Zo inspirereert Xpeditie3.6.0. ouders bij de digitale opvoeding van hun kinderen, gaat OM voor in discipelschap en kun je op het jongerenterrein een live-opname meemaken van de Wake Me Up-podcast van Move Community.

Bekijk het hele programma van de Pinksterconferentie op: www.ikganaaropwekking.nl 

Meer nieuws van MissieNederland

World Servants lanceert nieuw projectseizoen met nieuwe directeur

In 2025 bouwen met World Servants 850 jongeren aan verandering in ontwikkelingslanden én in Nederland. Samen met …
Lees verder

Bijbelvertaalwerk groeide nog nooit zo snel

Met Pinksteren hoorden velen in Jeruzalem het Evangelie in hun eigen taal. Duizenden kwamen tot geloof en de eerste kerk…
Lees verder

Alcohol- en drugsbrillen voor preventiewerk

Wat doen alcohol en drugs met je lichaam?  Alcohol- en drugsbrillen zijn een uitstekend hulpmiddel om jongeren de r…
Lees verder