Nu beschikbaar: tienermateriaal, kinderwerkpakket en gebedsbijeenkomsten

11 december 2020 om 18:24
  • Profielafbeelding van Week van gebed voor eenheid
    Door:
    Week van gebed voor eenheid

Ben je bezig met de voorbereidingen van bijeenkomsten tijdens de Week van gebed voor eenheid? Dan kun je nu écht inhoudelijk van start dankzij de handige materialen die we beschikbaar hebben gesteld. Met dank aan vele organisaties hebben we een mooie handleidingen opgesteld voor gebedsbijeenkomsten, een tieneravond en een kinder(neven)dienst.

Gebedsbijeenkomsten

De gebedsbijeenkomsten worden zoals ieder jaar vormgegeven aan de hand van het gebedsboekje. Elke dag staan we stil bij een ander aspect van het jaarthema #blijfinmijnliefde. Dankzij 24-7 Prayer NL hebben we in elke handleiding een creatieve gebedsvorm kunnen toevoegen. De handleidingen worden vergezeld met een PowerPoint-presentatie die je bij de bijeenkomst kunt gebruiken.

Meer informatie en gratis aanvragen

Tieneravond

Dit jaar ontwikkelden CGJO, Jeugd met een Opdracht, Jong Protestant, NGK Jeugdwerk Steunpunt en Youth for Christ samen materiaal voor een tieneravond. De handleiding bestaat uit diverse onderdelen waarmee je jouw tienerontmoeting kunt samenstellen. Tussen de onderdelen vind je diverse ideeën voor een ijsbreker, voor het vertellen van het verhaal, een werkvorm om de diepte in te gaan, creatieve gebedsvormen en tips voor het afsluiten van de avond. Als jeugdleider kun je ervoor kiezen of je meer nadruk legt op het leren of op het samen bidden. Hiermee is het materiaal zowel geschikt voor een catechisatie-avond als jeugdclub.

Meer informatie en gratis aanvragen

Kinder(neven)dienst

Voor de zondag van de Week van gebed voor eenheid is in opdracht van MissieNederland en de Raad van Kerken een speciaal kinderdienstpakket ontwikkeld door de Internationale Bijbelbond. Het materiaal haakt aan op het thema #blijfinmijnliefde vanuit het verhaal van Abraham die geroepen werd om met zijn familie in Gods liefde te blijven. Het subthema is: Hallo, hebben we contact? Aan het materiaal werd meegewerkt door onder andere het Nederlands Bijbelgenootschap en Kinderwerk Er op uit!

Meer informatie en gratis aanvragen

Oecumenische viering

De handleiding voor de oecumenische viering is al langer beschikbaar. Deze vind je in het Voorbereidingsboekje voor viering & gebed en is te bestellen via de Week van gebed-webshop.

Meer nieuws van MissieNederland

Bidden voor moslims op bedevaart (hadj) naar Mekka

Eens per jaar komen moslims van over de hele wereld samen in Mekka, Saudi-Arabië, voor een vijfdaagse pelgrimstocht…
Lees verder

Zendingskinderen ontmoeten elkaar tijdens TCK-weekend

TCK Nederland, een werkgroep van MissieNederland, organiseert van vrijdagavond 4 oktober tot en met zondag 6 oktober een…
Lees verder

Reflecteren op EMCC 2024 - Bruggen bouwen

Hoe vat ik EMCC 2024 samen? Als statistieken? Bijna 200 deelnemers uit 22 landen, 1 spreker voor de overdenkingen, 1 ple…
Lees verder