Rondom het Kind nodigt kerken uit voor Zondag van de Geloofsopvoeding

Ook kerken zijn partner in de opvoeding

14 september 2020 om 10:09
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door:
    Martine Versteeg

In aansluiting op de Week van de Opvoeding moedigt henetwerk Rondom het Kind van MissieNederland kerken aan om zondag 11 oktober aandacht te hebben voor het thema opvoedingVoor deze Zondag van de Geloofsopvoeding reikt het netwerk diverse tips en materialen aan.  

Logo Zondag van de Geloofsopvoeding (RGB).pngZondag van de Geloofsopvoeding

“Wanneer een kind wordt opgedragen of gedoopt, beloven we als kerk de ouders te ondersteunen in de opvoeding. Maar hoe geef je daar invulling aan? Met de Zondag van de Geloofsopvoeding kunnen kerken actief aan de slag met de invulling van die belofte”, zegt Martine Versteeg. Zij is als relatiemanager Kerk & Jeugd bij MissieNederland verantwoordelijk voor het netwerk Rondom het Kind.

Tijdens de Zondag van de Geloofsopvoeding kijken leden van kerkelijke gemeenten dankbaar terug naar de mensen die belangrijk waren in hun eigen opvoeding. Ook staat de gemeenschap stil bij haar taak in het tot bloei brengen van kinderen in de gemeente als kinderen van God. Dit kunnen zij zo uitgebreid doen als zij zelf willen: van een kort gebed tot een complete viering.

Week van de Opvoeding

De Zondag van de Geloofsopvoeding sluit aan bij de Week van de Opvoeding. Dit initiatief van onder andere het Nederlands Jeugdinstituut benadrukt dat ouders niet alleen staan in de opvoeding. Leraren, sportcoaches, buren, grootouders en sociale werkers zijn partners in de opvoeding. Het netwerk Rondom het Kind wil benadrukken dat ook kerken een van die partners zijn in de opvoeding. In de afgelopen jaren doen steeds meer kerken daarom mee aan de Week van de Opvoeding.

Tips en materialen

Vanuit het Rondom het Kind-netwerk ontwikkelden diverse christelijke organisaties tips en materialen voor kerken om aan te sluiten bij de Week en Zondag van de (Geloofs)opvoeding. Deze tips en handvatten zijn verzameld op www.missienederland.nl/weekvandeopvoeding.

Over Rondom het Kind

Rondom het Kind is een netwerk van christelijke organisaties, kerkgenootschappen, plaatselijke gemeenten en betrokken individuen. Samen bewegen zij de kerk om ouders te ondersteunen bij de (geloofs)opvoeding en zo het evangelie door te geven aan de volgende generaties. Rondom het Kind is onderdeel van MissieNederland.

Meer nieuws van MissieNederland

Alcohol- en drugsbrillen voor preventiewerk

Wat doen alcohol en drugs met je lichaam?  Alcohol- en drugsbrillen zijn een uitstekend hulpmiddel om jongeren de r…
Lees verder

Jeugdtrends 2024: jongeren willen wortelen in tijden van chaos

Jongeren verlangen massaal naar een partner, kinderen en een goede baan. Dat blijkt uit de jeugdtrends die zes organisat…
Lees verder

Peiling: Jeugdtrends in beeld

Verlang jij ernaar dat kerken en geloofsgemeenschappen beter aansluiten op behoeften van jongeren? Vind je het soms best…
Lees verder