Wel uitnodigend kerk-zijn, geen landelijke Kerkproeverij-campagne

11 september 2020 om 18:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Als gevolg van de coronacrisis, hebben de gezamenlijke partners van Kerkproeverij besloten om dit jaar af te zien van een landelijke Kerkproeverij-campagne. Wel moedigen zij kerken aan om uitnodigend te zijn en kunnen kerken terecht op www.kerkproeverij.nl voor ondersteunend materiaal. 

Projectleider Elianne Schultz: “We zijn ons ervan bewust dat de situatie voor iedere kerk verschillend is. Sommige kleine gemeenten kunnen in oktober weer samenkomen als vanouds, anderen kunnen dit vanwege hun grootte nog niet. Daarom hebben we voor de diverse situaties tips en uitnodigingsmateriaal beschikbaar gesteld op de website. Een grote feestelijke campagne komt er echter niet. Eind 2020 zullen wij ons beraden op Kerkproeverij 2021. Onze hoop en verwachting is dat we in het najaar van 2021 weer een spectaculaire landelijke Kerkproeverij zullen kunnen organiseren!"

Meer nieuws van MissieNederland

Alcohol- en drugsbrillen voor preventiewerk

Wat doen alcohol en drugs met je lichaam?  Alcohol- en drugsbrillen zijn een uitstekend hulpmiddel om jongeren de r…
Lees verder

Oproep MissieNederland: kom in actie tegen antisemitisme en moslimhaat

Haat tegen mensen vanwege hun etniciteit of religie neemt in heel Europa en ook in Nederland toe. Het huidige conflict i…
Lees verder

MissieNederland moedigt kerken aan om geloofsverhalen te delen met de volgende generaties

Diverse partners uit de alliantie van MissieNederland moedigen kerken aan om mee te doen aan de Week van de Opvoeding. Z…
Lees verder