Wel uitnodigend kerk-zijn, geen landelijke Kerkproeverij-campagne

11 september 2020 om 18:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door: redactie

Als gevolg van de coronacrisis, hebben de gezamenlijke partners van Kerkproeverij besloten om dit jaar af te zien van een landelijke Kerkproeverij-campagne. Wel moedigen zij kerken aan om uitnodigend te zijn en kunnen kerken terecht op www.kerkproeverij.nl voor ondersteunend materiaal. 

Projectleider Elianne Schultz: “We zijn ons ervan bewust dat de situatie voor iedere kerk verschillend is. Sommige kleine gemeenten kunnen in oktober weer samenkomen als vanouds, anderen kunnen dit vanwege hun grootte nog niet. Daarom hebben we voor de diverse situaties tips en uitnodigingsmateriaal beschikbaar gesteld op de website. Een grote feestelijke campagne komt er echter niet. Eind 2020 zullen wij ons beraden op Kerkproeverij 2021. Onze hoop en verwachting is dat we in het najaar van 2021 weer een spectaculaire landelijke Kerkproeverij zullen kunnen organiseren!"

Meer nieuws van MissieNederland

MissieNederland-seminars tijdens de Pinksterconferentie van Opwekking

Samen met stichting Opwekking en diverse partners uit ons netwerk, organiseert Missienederland tijdens de Pinksterconfer…
Lees verder

MissieNederland vraagt opnieuw aandacht voor seksisme in de kerk

In de nieuwste editie van het MissieNederland-magazine ideaz vraagt de netwerkorganisatie opnieuw aandacht voor seksisme…
Lees verder

Symposium ‘Kerk en ik: Match made in heaven?!’

Samen nadenken over de toekomst van de kerk. Dat gebeurt tijdens het symposium ‘Kerk en ik: Match made in heaven?!…
Lees verder