Wel uitnodigend kerk-zijn, geen landelijke Kerkproeverij-campagne

11 september 2020 om 18:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Als gevolg van de coronacrisis, hebben de gezamenlijke partners van Kerkproeverij besloten om dit jaar af te zien van een landelijke Kerkproeverij-campagne. Wel moedigen zij kerken aan om uitnodigend te zijn en kunnen kerken terecht op www.kerkproeverij.nl voor ondersteunend materiaal. 

Projectleider Elianne Schultz: “We zijn ons ervan bewust dat de situatie voor iedere kerk verschillend is. Sommige kleine gemeenten kunnen in oktober weer samenkomen als vanouds, anderen kunnen dit vanwege hun grootte nog niet. Daarom hebben we voor de diverse situaties tips en uitnodigingsmateriaal beschikbaar gesteld op de website. Een grote feestelijke campagne komt er echter niet. Eind 2020 zullen wij ons beraden op Kerkproeverij 2021. Onze hoop en verwachting is dat we in het najaar van 2021 weer een spectaculaire landelijke Kerkproeverij zullen kunnen organiseren!"

Meer nieuws van MissieNederland

'Proeven en Praten' haalt het gesprek over landbouw uit de polarisatie

A Rocha, Micha Nederland en Kerk in Actie sloegen de handen ineen en maakten ‘Proeven en Praten’, als reacti…
Lees verder

Materialen Week van gebed voor eenheid 2023 beschikbaar: Doe goed, zoek recht

Plaatselijke werkgroepen kunnen vanaf vandaag volop aan de slag met de voorbereidingen voor de Week van gebed voor eenhe…
Lees verder

Oproep aan politici tot rechtvaardig klimaatbeleid

Een brede groep christelijke organisaties en ruim 270 christelijk leiders hebben op maandag 17 oktober, Wereldarmoededag…
Lees verder