Kerken ontdekken samen hoe ze kerk kunnen zijn in kleine groepen

MissieNederland start traject ‘Kerk van kleine groepen’

29 mei 2020 om 20:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Veel kerken zijn op zoek naar hoe ze opnieuw het kerk-zijn kunnen vormgeven nu zij door coronamaatregelen langere tijd niet kunnen samenkomen in vertrouwde vorm. “Voor kerken is dit het moment om de focus te verleggen naar kleine groepen”, aldus Jan Wolsheimer, directeur van MissieNederland. Voor kerken die deze uitdaging aan willen gaan start MissieNederland het Beweeg de kerk-traject ‘Kerk van kleine groepen’.

Beweeg de kerk-trajecten

In een Beweeg de kerk-traject brengt MissieNederland kerken met eenzelfde verlangen bij elkaar om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en te bemoedigen. Experts uit het MissieNederland-netwerk geven input op het thema, zodat lokale gemeenten een impuls krijgen om in beweging te komen rond dat thema.

Kerk van kleine groepen

Het eerste traject ‘Kerk van kleine groepen’ bestaat uit zes online bijeenkomsten. Tijdens deze ontmoetingen reflecteren experts uit het MissieNederland-netwerk en deelnemers samen over wat nodig is om in de eigen context kleine groepen te realiseren. Er worden ideeën gedeeld voor invulling van de groepen en hoe je nog wel verbinding kunt ervaren tussen de groepen als onderdeel van een gemeente. In intervisiebijeenkomsten delen gemeenten met elkaar hoe zij het proces ervaren en welke lessen zij opdoen.

Meer informatie over het traject is te vinden via www.missienederland.nl/kleinegroepen.

Introductiewebinar

Voorafgaand aan het traject organiseert MissieNederland op maandag 1 juni, 16.00 uur een live introductiewebinar. In dit webinar, dat onderdeel is van de Digitale Pinksterconferentie, deelt René Visser zijn ervaringen vanuit Ede en praat een gesprekspanel hier verder over door. Klik hier voor meer informatie.

Meer nieuws van MissieNederland

Alcohol- en drugsbrillen voor preventiewerk

Wat doen alcohol en drugs met je lichaam?  Alcohol- en drugsbrillen zijn een uitstekend hulpmiddel om jongeren de r…
Lees verder

Oproep MissieNederland: kom in actie tegen antisemitisme en moslimhaat

Haat tegen mensen vanwege hun etniciteit of religie neemt in heel Europa en ook in Nederland toe. Het huidige conflict i…
Lees verder

Wereld Evangelische Alliantie roept op tot gebed voor vrede in het Heilige Land

Op 9 oktober publiceerde de Wereld Evangelische Alliantie een oproep tot gebed voor vrede in het Heilige Land. Als Neder…
Lees verder