Gezamenlijke digitale Pinksterconferentie 2020

Samen kerk, samen sterk

11 mei 2020 om 15:15
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Ondanks dat de Pinksterconferentie van Opwekking niet door mag gaan in de polder, kan samen Pinksteren vieren toch wèl! Stichting Opwekking heeft samen met een groot aantal partners de handen ineengeslagen om een digitale Pinkster­conferentie te organiseren met als thema 'Samen kerk, samen sterk'. 

Samen kerk, samen sterk

Diverse organisaties, waaronder Opwekking, MissieNederland, Evangelisch Werkverband, media zoals Groot Nieuws Radio, Family7, de EO, het Nederlands Dagblad en diverse kerkgenoot­schappen, waaronder de Protestantse Kerk en de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten, delen een gezamenlijk verlangen: om juist in deze tijd door samen op te trekken, kerken en gelovigen bij elkaar te brengen om Pinksteren te vieren, en van daaruit, vervuld met de Heilige Geest, opnieuw onze plek in te nemen in de samenleving. De opzet van de conferentie is om via verschillende digitale kanalen en de NPO programma's aan te bieden die een zo breed mogelijke groep aanspreekt. Daarbij ligt de focus op de boodschap van Pinksteren en de eenheid van de kerk.

Digitale-Pinksterconferentie.png

Programma voor jong en oud

De diverse teams die ieder jaar tijdens de Pinksterconferentie verantwoordelijk zijn voor de programma's voor kinderen, tieners, jongeren en de bijzondere mensen zijn volop bezig met de voorbereidingen voor een digitaal programma. En er staat zelfs een unieke, digitale Sing-in gepland! Ook de mediaorganisaties en andere partners bereiden programma’s voor die tijdens het weekend te bekijken en te beluisteren zullen zijn. Het wordt een afwisselend programma: naast diensten, seminars en tafelgesprekken is er ook ruim aandacht voor muziek.

Droom komt uit

Ruben Flach, directeur Stichting Opwekking: “Toen net bekend was dat de Pinksterconferentie niet doorging, zei ik in een interview met het Nederlands Dagblad dat ik droomde van een grote digitale Pinksterconferentie. Hoe bijzonder is het dan, dat die droom werkelijkheid wordt! Als Opwekking is het onze roeping en ons verlangen om de kerk te dienen, en de Pinksterconferentie is bij uitstek een plek waar christenen uit de breedte van de kerk elkaar ontmoeten, opgebouwd worden en dan naar hun eigen plek en kerk teruggaan om Christus daar zichtbaar te maken. Ik ben dankbaar dat we met zoveel organisaties samen deze digitale Pinksterconferentie kunnen organiseren. Ook dat toont voor mij aan dat we als kerk samen sterk zijn!”

Naar de website

Op zaterdagmiddag organiseert het netwerk Gelijkwaardig leiderschap van MissieNederland een seminar rondom het boek Allen voor Eén van Joël Boertjens. Klik hier voor meer informatie. Op maandagmiddag (Tweede Pinksterdag) organiseert MissieNederland een seminar met onder andere René Visser een seminar over kerk in kleine groepen. Dit seminar is hier te volgen.

Meer nieuws van MissieNederland

Alcohol- en drugsbrillen voor preventiewerk

Wat doen alcohol en drugs met je lichaam?  Alcohol- en drugsbrillen zijn een uitstekend hulpmiddel om jongeren de r…
Lees verder

Jeugdtrends 2024: jongeren willen wortelen in tijden van chaos

Jongeren verlangen massaal naar een partner, kinderen en een goede baan. Dat blijkt uit de jeugdtrends die zes organisat…
Lees verder

Peiling: Jeugdtrends in beeld

Verlang jij ernaar dat kerken en geloofsgemeenschappen beter aansluiten op behoeften van jongeren? Vind je het soms best…
Lees verder