MissieNederland organiseert webinar met David Fitch

Online meeting op 24 april

21 april 2020 om 11:43
  • Profielafbeelding van Jan Wolsheimer
    Door: Jan Wolsheimer

Hoe ben je als gemeente merkbaar aanwezig in de wijk? Op vrijdag 24 april om 15.00 uur organiseert MissieNederland een webinar met David Fitch, professor theologie aan Northern Seminary in Chicago. Vanuit de Christian & Missionary Alliance (CAMA) gaf hij leiding aan diverse kerken als voorganger.

Merkbaar aanwezig

David is auteur van diverse boeken over kerk-zijn, waaronder het boek Merkbaar aanwezig. Dit door CAMA Zending vertaalde boek beschrijft zeven disciplines waarin God nadrukkelijk belooft aanwezig te zijn, juist door de lokale kerk heen. Met pakkende verhalen en creatieve ideeën laat Fitch zien hoe deze disciplines eenvoudig toe te passen zijn in het dagelijks leven.

Kerk na de crisis

In een artikel voor Outreach Magazine vraagt Fitch zich af hoeveel van ons 'gewone kerkleven' terugkeert na de coronacrisis. Hij roept voorgangers op om zelf te verkeren in Gods aanwezigheid. "Dit is wat Gods volk doet. Dit beschrijft wie we zijn in Christus. Dit is hoe wij voorgangers door een tijd als deze kunnen leiden, veel meer dan ons haasten door kerkdiensten online te zetten."

Dit webinar is vooral gericht op voorgangers en andere gemeenteleiders. David zal laten zien hoe zijn kerkplant omgaat met de crisis en welke lessen we kunnen leren. Het webinar is tot stand gekomen in samenwerking met de Christian and Missionary Alliance Nederland. 

Meld je hier aan

Het webinar is inmiddels voorbij, maar je kunt deze terugkijken via: www.missienederland.nl/merkbaaraanwezig

Meer nieuws van MissieNederland

Micha Zondag 2022: Voel jij je thuis in een schuldig systeem?

Micha Nederland nodigt kerken en christenen uit om op zondag 16 oktober 2022 na te denken over het systeem waarin we lev…
Lees verder

Week van gebed voor eenheid 2023 wil verbinding brengen waar racisme voor verdeeldheid zorgt

De Week van gebed voor eenheid van christenen 2023 moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Bijzondere aan…
Lees verder

Nieuw boek Samen Jong biedt 6 waarden voor een kerk met alle generaties

KokBoekencentrum en MissieNederland presenteren zaterdag 18 juni de nieuwe uitgave Samen Jong: Kernwaarden van een kerk …
Lees verder