ideaz in het teken van onophoudelijk gebed

7 april 2020 om 17:30
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

De nieuwe editie van ideaz, het praktijkblad van MissieNederland, staat volledig in het teken van gebed. "Niet alleen omdat we worden geconfronteerd met datgene waar we geen grip op hebben, zoals een virus dat zich razendsnel verspreidt en de systemen van onze samenleving ontwricht. Nee, omdat er een verlangen is om te bidden," schrijft projectleider Jan Willem Janse.

In een praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland kerken van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. De keuze voor gebed is geen toeval. "Niet alleen maakten we afgelopen nationale en wereldwijde gebedsdagen mee, al langere tijd schieten gebedsinitiatieven als paddestoelen uit de grond. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan 12 maanden bidden voor 12 provincies (Agapè), maandelijkse gebedsavonden op de radio (Groot Nieuws Radio), of jongeren die voorbedeverzoeken delen op Instagram (EO BEAM). Ook de populariteit van 24-7 gebedsweken neemt toe." 

2020 - ideaz 1 - Bid onophoudelijk - teaser.png

De eerste ideaz van 2020 geeft een inkijkje in vele van die initiatieven, maar ook achtergrondartikelen over gebed zelf. Wat betekent onophoudelijk gebed eigenlijk? Hoe gaf de kerk hier door de eeuwen heen gestalte aan? Wat is bidden eigenlijk? Welke invloed heeft je godsbeeld op je gebed (en andersom)?

Abonnees van het magazine en deelnemers van MissieNederland ontvingen het blad 7 april op de mat of kunnen het downloaden, maar ook anderen kunnen het nabestellen. Meer informatie is te vinden op de webpagina van ideaz.

Of bestel het magazine direct

Meer nieuws van MissieNederland

Programma Nationaal Gebed voor vrede en verbinding bekend

Komende zaterdag, 15 januari, organiseren de EO, de Protestantse Kerk, MissieNederland, Raad van Kerken, Samen Kerk in N…
Lees verder

Zaterdag 15 januari: nationaal gebed voor vrede en verbinding

Aan de vooravond van de Week van gebed voor eenheid vindt op zaterdag 15 januari een Nationaal Gebed plaats. De initiati…
Lees verder

Week van gebed voor eenheid 2022 wijst op het Licht in het duister

Tijdens de Week van gebed voor eenheid van christenen 2022 staan christenen vanuit de hele wereld stil bij de ster van B…
Lees verder