Micha Zondag 2019 zet zorg voor dieren in de schijnwerpers

17 juni 2019 om 09:28
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Na thema’s als armoede, onrecht en klimaatverandering, staat dit jaar de zorg voor dieren centraal op de jaarlijkse Micha Zondag. Het officiële thema luidt: ‘De regenboog: hoop voor mens én dier!’

Annemarthe van Micha Nederland licht toe: “De hele Bijbel getuigt van Gods liefde voor Zijn schepping, ook voor de dieren. Maar de manier waarop wij in Nederland met hen omgaan, staat daar vaak haaks op. Terwijl God ons nadrukkelijk gevraagd heeft om voor Zijn schepping te zorgen. Daarom willen wij christenen inspireren, activeren en in gesprek brengen over de keuzes die we hierin als kerk en als individu maken.” Micha Zondag valt dit jaar op 20 oktober. Op www.michazondag.nl kunnen kerken een kant en klaar themapakket downloaden met onder meer preekschetsen, liederen, gebeden en kinder- en tienermateriaal. Het materiaal kan ook op elke andere zondag gebruikt worden.