MissieNederland lanceert podcast over kerk & jeugdwerk

8 mei 2019 om 11:13
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Het netwerk voor christelijk jeugdwerk INNOV8 heeft gisteren tijdens haar conferentie haar eerste podcast gelanceerd. De maandelijkse podcast bespreekt diverse thema’s rondom kerk en jeugdwerk met experts uit het MissieNederland-netwerk. De presentatie vond plaats in Hotel Belmont in Ede tijdens een conferentie over de verbinding tussen kerk en jeugd. Honderd professionals met hart voor jongeren waren daar bij elkaar rondom het thema ‘ME & YOUth’.

Martine Versteeg, relatiemanager Kerk & Jeugd van MissieNederland, is de host van de podcast en vertelt over het doel erachter: “Het valt mij op dat lokale kerken vaak niet weten dat er een schat aan kennis en kunde is in Nederland op het gebied van jeugdwerk. Veel kerken worstelen met het betrekken van kinderen, tieners en jongeren. Ik hoop dat we met deze podcast kerken kunnen helpen met het doorgeven van het evangelie aan de volgende generaties.”

In de eerste INNOV8-podcast gaan Sabine van der Heijden (Christelijk Hogeschool Ede), Ronald van den Oever (Unie van Baptisten en ABC-gemeenten) en Robbert-Jan van Capelleveen (jeugdwerker in Heerhugowaard) in gesprek over kerkverlating onder jongeren. “Ik denk dat niet jongeren de kerk verlaten, maar dat de kerk jongeren verlaat”, stelt Sabine van der Heijden in deze eerste INNOV8-podcast. “Kerken houden nog te weinig rekening met jongeren en met hun belevingswereld. Hierdoor zie je overigens niet alleen dat jongeren de kerk verlaten. Ook hun ouders verlaten de kerk.”

Bij iedere INNOV8-podcast biedt MissieNederland op haar website verdere achtergrondinformatie en handvatten om aan de slag te gaan in de eigen gemeente. De podcast is te vinden op Spotify, Apple Podcasts en via www.missienederland.nl/innov8podcast

Over INNOV8

INNOV8 is een netwerk van professionals in en om de kerk met hart voor de volgende generaties. Het netwerk is onderdeel van het bredere MissieNederland-netwerk van christelijke organisaties, kerkgenootschappen, plaatselijke gemeenten en vele betrokken individuen. Samen bewegen zij de kerk om de missie van Jezus uit te leven in wijk en wereld. MissieNederland is de Nederlandse vertegenwoordiger van de Evangelische (Zendings)alliantie.