Jan Wolsheimer nieuwe directeur MissieNederland

25 november 2018 om 06:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Vanaf 1 december heeft MissieNederland een nieuwe directeur: Jan Wolsheimer. Onder zijn leiding gaat het missionaire netwerk een volgende fase in.

Jan Wolsheimer was jarenlang voorganger van CAMA Parousia Woerden, een evangelische kerk. Daarnaast ontwikkelde hij diverse missionaire initiatieven in Woerden en Amsterdam. Ook is hij bestuurslid van CAMA Zending en het wijkplatform in zijn woonwijk. Jan (48) is getrouwd met Lilian en vader van Martijn, Hannah en Yaël.

MissieNederland is voor Wolsheimer ‘geen onbekende club’. Eerder was hij al betrokken bij verschillende activiteiten van de missionaire organisatie en dacht hij mee rondom de fusie van de Evangelische Alliantie (EA) en Evangelische Zendingsalliantie (EZA). Uit deze twee organisaties is MissieNederland ontstaan. Tot eerder dit jaar werd de organisatie geleid door een collegiale directie, bestaande uit Jan Wessels en Adri Veldwijk. Beiden gaven eerder leiding aan de gefuseerde organisaties. Vanaf nu gaat MissieNederland verder met één directeur. 

de boodschap van het evangelie is juist relevant voor de samenleving van vandaag

Dankbaar

Het bestuur van MissieNederland is dankbaar. Jaap van de Poll, voorzitter van MissieNederland: “Als bestuur zijn wij erg blij met Jan Wolsheimer als de nieuwe directeur van MissieNederland. Wij zijn ervan overtuigd dat Jan, met zijn passie, brede ervaring en kwaliteiten, samen met het team, MissieNederland verder op de kaart weet te zetten en naar een volgende fase zal brengen. Wij zien er naar uit om met Jan samen te werken in het vervullen van onze missie: het helpen van de Kerk in Nederland in haar missionaire roeping, door kerken, gemeenten en organisaties te verbinden, te inspireren en te ondersteunen.”

Ook Jan Wolsheimer is blij met zijn nieuwe uitdaging: “Hoewel het christelijk geloof in onze samenleving een kleinere rol heeft dan pakweg vijftig jaar geleden, is de boodschap van het evangelie juist relevant voor de samenleving van vandaag. Ik zie het als een enorme uitdaging om samen met het netwerk creatieve werkwijzen te verzinnen die deze twee zaken met elkaar verbinden.”