Jan Wolsheimer gaat voor in marathonkerkdienst Bethel Den Haag

14 november 2018 om 15:27
  • Profielafbeelding van redactie
    Door: redactie

Op vrijdag 16 november om 8.00 uur gaat Jan Wolsheimer, aankomend directeur van MissieNederland, voor in de doorlopende kerkdienst in de Bethelkapel in Den Haag. In deze kerk verblijven Hayarpi (21), haar zusje Warduhi (19), haar broertje Seyran (15) en hun ouders - de familie Tamrazyan. Het gezin wordt bedreigd met uitzetting. Honderden predikanten uit heel Nederland werkten mee aan de marathonkerkdienst, die komende vrijdag al vier weken aan de gang is.

Jan zal spreken over “Het recht of de regels buigen” naar aanleiding van Lucas 13: “Regels zijn er om het leven in een samenleving goed te laten verlopen. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is en is er orde en structuur. Dus als God zelf regels instelt, dan kun je die maar beter gehoorzamen, tenzij er een andere -diepere regel wordt overtreden”.

MissieNederland verleent haar steun aan de actie van de Bethelkerk in Den Haag. We zien het lijden van de Tamrazyan en willen hiervoor niet wegkijken. Ondertussen wordt er vurig gediscussieerd over een verruiming van het Kinderpardon om ervoor te zorgen dat kinderen niet de dupe worden van het huidige systeem. Vele betrokken burgers, belangenorganisaties, kerkelijke organisaties, scholen, mensenrechtenorganisaties en politieke partijen maken zich al jarenlang hard voor deze zaak. Jan Wolsheimer zegt hierover: “Kinderen mogen niet de dupe worden van trage procedures, wanhopige ouders of politieke polarisatie. De belangen van het kind dienen altijd de eerste overweging te zijn, zoals dat is vastgelegd in het Verdrag inzake de Rechten van het Kind.”

De dienst is toegankelijk voor publiek en wordt gehouden in buurt-en-kerkhuis Bethel, Thomas Schwenckestraat 30, 2563 BZ Den Haag.

Meer nieuws van MissieNederland

Netwerk MissieNederland daagt kerken uit om samen op te voeden

Diverse christelijke organisaties uit het netwerk van MissieNederland moedigen kerken aan om mee te doen aan de Week van…
Lees verder

Micha Zondag 2022: Voel jij je thuis in een schuldig systeem?

Micha Nederland nodigt kerken en christenen uit om op zondag 16 oktober 2022 na te denken over het systeem waarin we lev…
Lees verder

Week van gebed voor eenheid 2023 wil verbinding brengen waar racisme voor verdeeldheid zorgt

De Week van gebed voor eenheid van christenen 2023 moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Bijzondere aan…
Lees verder

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan, digitaal of per post.

Aanvragen
ideaz 30 - Jonge generaties voorop - mock-up.png