Jan Wolsheimer gaat voor in marathonkerkdienst Bethel Den Haag

14 november 2018 om 15:27
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Op vrijdag 16 november om 8.00 uur gaat Jan Wolsheimer, aankomend directeur van MissieNederland, voor in de doorlopende kerkdienst in de Bethelkapel in Den Haag. In deze kerk verblijven Hayarpi (21), haar zusje Warduhi (19), haar broertje Seyran (15) en hun ouders - de familie Tamrazyan. Het gezin wordt bedreigd met uitzetting. Honderden predikanten uit heel Nederland werkten mee aan de marathonkerkdienst, die komende vrijdag al vier weken aan de gang is.

Jan zal spreken over “Het recht of de regels buigen” naar aanleiding van Lucas 13: “Regels zijn er om het leven in een samenleving goed te laten verlopen. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is en is er orde en structuur. Dus als God zelf regels instelt, dan kun je die maar beter gehoorzamen, tenzij er een andere -diepere regel wordt overtreden”.

MissieNederland verleent haar steun aan de actie van de Bethelkerk in Den Haag. We zien het lijden van de Tamrazyan en willen hiervoor niet wegkijken. Ondertussen wordt er vurig gediscussieerd over een verruiming van het Kinderpardon om ervoor te zorgen dat kinderen niet de dupe worden van het huidige systeem. Vele betrokken burgers, belangenorganisaties, kerkelijke organisaties, scholen, mensenrechtenorganisaties en politieke partijen maken zich al jarenlang hard voor deze zaak. Jan Wolsheimer zegt hierover: “Kinderen mogen niet de dupe worden van trage procedures, wanhopige ouders of politieke polarisatie. De belangen van het kind dienen altijd de eerste overweging te zijn, zoals dat is vastgelegd in het Verdrag inzake de Rechten van het Kind.”

De dienst is toegankelijk voor publiek en wordt gehouden in buurt-en-kerkhuis Bethel, Thomas Schwenckestraat 30, 2563 BZ Den Haag.

Meer nieuws van MissieNederland

Alcohol- en drugsbrillen voor preventiewerk

Wat doen alcohol en drugs met je lichaam?  Alcohol- en drugsbrillen zijn een uitstekend hulpmiddel om jongeren de r…
Lees verder

Oproep MissieNederland: kom in actie tegen antisemitisme en moslimhaat

Haat tegen mensen vanwege hun etniciteit of religie neemt in heel Europa en ook in Nederland toe. Het huidige conflict i…
Lees verder

Wereld Evangelische Alliantie roept op tot gebed voor vrede in het Heilige Land

Op 9 oktober publiceerde de Wereld Evangelische Alliantie een oproep tot gebed voor vrede in het Heilige Land. Als Neder…
Lees verder