ideaz roept geloofsgemeenschappen op om beter te luisteren

11 september 2018 om 18:21
  • Profielafbeelding van Jan Willem Janse
    Door: Jan Willem Janse

ideaz, het praktijkblad over missionair kerk-zijn, roept geloofsgemeenschappen op om met aandacht te luisteren naar de omgeving. Met deze oproep sluit ideaz aan bij de Nederland Luistert Maand die deze maand plaatsvindt. Het blad viel 11 september op de mat bij abonnees en deelnemers van het MissieNederland-netwerk.

‘Als je uit wilt reiken naar de mensen om je heen, is luisteren daar een groot onderdeel van’, stellen de auteurs Harry van de Pol en Erica Puppels in het openingsartikel. ‘Om goed aan te kunnen sluiten bij een wijk, gemeente of ander soort groep, is het zaak om er achter te komen wat er ècht speelt. Waar behoeftes en verlangens liggen, en juist ook wat frustreert of weerhoudt.’ 

September 2018 staat in het teken van ‘moedig luisteren’. Voor het eerst wordt de Nederland Luistert Maand gehouden. De uitdaging is – volgens de organisatoren van Nederland Luistert – om ‘te kiezen om te luisteren, juist wanneer je het niet eens bent met de ander.’ ideaz bevat een interview met een van de initiatiefnemers, Corine Jansen.

Voor kerken en christenen is er naast het luisteren naar de ander, ook de uitdaging om tegelijkertijd te luisteren naar het woord van God. Daarbij doelt de auteur, Ronald Westerbeek van New Wine, op het verstaan van Gods stem in het missionaire werk.

Verder staat het blad vol met voorbeeldverhalen, waarbij geleerd wordt van zending, (interculturele) kerken en organisaties vanuit het netwerk van MissieNederland. Het nummer van ideaz met het thema  ‘Luister naar je omgeving’ is verkrijgbaar via de webshop van MissieNederland: www.missienederland.nl/webshop

Over MissieNederland

ideaz is het praktijkblad van MissieNederland. MissieNederland is een breed missionair netwerk van christelijke organisaties, kerkgenootschappen, plaatselijke gemeenten en vele betrokken individuen. Met gebundelde krachten spannen zij zich ten volle in om de Kerk te helpen haar missionaire roeping in én vanuit Nederland vorm te geven. MissieNederland is de Nederlandse vertegenwoordiger van de Evangelische (Zendings)alliantie.

 

Meer nieuws van MissieNederland

Netwerk MissieNederland daagt kerken uit om samen op te voeden

Diverse christelijke organisaties uit het netwerk van MissieNederland moedigen kerken aan om mee te doen aan de Week van…
Lees verder

Micha Zondag 2022: Voel jij je thuis in een schuldig systeem?

Micha Nederland nodigt kerken en christenen uit om op zondag 16 oktober 2022 na te denken over het systeem waarin we lev…
Lees verder

Week van gebed voor eenheid 2023 wil verbinding brengen waar racisme voor verdeeldheid zorgt

De Week van gebed voor eenheid van christenen 2023 moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Bijzondere aan…
Lees verder

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan, digitaal of per post.

Aanvragen
ideaz 30 - Jonge generaties voorop - mock-up.png