ideaz roept geloofsgemeenschappen op om beter te luisteren

11 september 2018 om 18:21
  • Profielafbeelding van Jan Willem Janse
    Door:
    Jan Willem Janse

ideaz, het praktijkblad over missionair kerk-zijn, roept geloofsgemeenschappen op om met aandacht te luisteren naar de omgeving. Met deze oproep sluit ideaz aan bij de Nederland Luistert Maand die deze maand plaatsvindt. Het blad viel 11 september op de mat bij abonnees en deelnemers van het MissieNederland-netwerk.

‘Als je uit wilt reiken naar de mensen om je heen, is luisteren daar een groot onderdeel van’, stellen de auteurs Harry van de Pol en Erica Puppels in het openingsartikel. ‘Om goed aan te kunnen sluiten bij een wijk, gemeente of ander soort groep, is het zaak om er achter te komen wat er ècht speelt. Waar behoeftes en verlangens liggen, en juist ook wat frustreert of weerhoudt.’ 

September 2018 staat in het teken van ‘moedig luisteren’. Voor het eerst wordt de Nederland Luistert Maand gehouden. De uitdaging is – volgens de organisatoren van Nederland Luistert – om ‘te kiezen om te luisteren, juist wanneer je het niet eens bent met de ander.’ ideaz bevat een interview met een van de initiatiefnemers, Corine Jansen.

Voor kerken en christenen is er naast het luisteren naar de ander, ook de uitdaging om tegelijkertijd te luisteren naar het woord van God. Daarbij doelt de auteur, Ronald Westerbeek van New Wine, op het verstaan van Gods stem in het missionaire werk.

Verder staat het blad vol met voorbeeldverhalen, waarbij geleerd wordt van zending, (interculturele) kerken en organisaties vanuit het netwerk van MissieNederland. Het nummer van ideaz met het thema  ‘Luister naar je omgeving’ is verkrijgbaar via de webshop van MissieNederland: www.missienederland.nl/webshop

Over MissieNederland

ideaz is het praktijkblad van MissieNederland. MissieNederland is een breed missionair netwerk van christelijke organisaties, kerkgenootschappen, plaatselijke gemeenten en vele betrokken individuen. Met gebundelde krachten spannen zij zich ten volle in om de Kerk te helpen haar missionaire roeping in én vanuit Nederland vorm te geven. MissieNederland is de Nederlandse vertegenwoordiger van de Evangelische (Zendings)alliantie.

 

Meer nieuws van MissieNederland

Eerste City Movements Day in Nederland brengt lokale missionaire netwerken bij elkaar

Vrijdag 21 april komen missionaire stadsbewegingen van kerken en organisaties uit heel Nederland bij elkaar in Amsterdam…
Lees verder

'Proeven en Praten' haalt het gesprek over landbouw uit de polarisatie

A Rocha, Micha Nederland en Kerk in Actie sloegen de handen ineen en maakten ‘Proeven en Praten’, als reacti…
Lees verder

Materialen Week van gebed voor eenheid 2023 beschikbaar: Doe goed, zoek recht

Plaatselijke werkgroepen kunnen vanaf vandaag volop aan de slag met de voorbereidingen voor de Week van gebed voor eenhe…
Lees verder