Aanbieders christelijke kampen tekenen voor veilig kampwerk

20 april 2018 om 14:23
  • Profielafbeelding van redactie
    Door: redactie

Aanbieders van christelijke kampen tekenden afgelopen 20 april de gedragscode 'Veilige kampen'. De gedragscode is opgesteld binnen de werkgroep Kampaanbieders van MissieNederland in samenwerking met Stichting Gedragscode Leidinggevenden. De gedragscode is een samenstelling van een aantal afspraken en regels waar kampleiding van de aangesloten kampaanbieders zich aan verbinden.

De inhoud richt zich op het werven en selecteren van leiding, afspraken over omgang van leiding onderling en omgang met de deelnemers tijdens en buiten het kamp.

Veiligheid is niet vanzelfsprekend

Steeds vaker zijn er meldingen van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag via media te horen. Ook de overheid stelt terecht steeds hogere eisen aan de veiligheid binnen organisaties die werkzaam zijn met kinderen. De Kampaanbieders willen met het ondertekenen van de gedragscode laten zien dat veiligheid niet vanzelfsprekend is. Het is nodig om hier duidelijke afspraken over te maken en de betrouwbaarheid van kampleiding te waarborgen via een gedragscode.

Deze zomer van kracht

Met de zomer in aantocht kijken duizenden kinderen en tieners uit naar hun kamp. In de werkgroep Kampaanbieders is afgesproken dat al vanaf dit seizoen er extra aandacht zal zijn voor de afgesproken regels die zijn vastgelegd in deze gedragscode of vergelijkbare gedragscodes die organisaties al eerder hebben geformuleerd. Daarnaast gaan de aangesloten kampaanbieders binnen de werkgroep van MissieNederland verder aan de slag om kwaliteit en veiligheid van christelijke kampen te verbeteren.

Kampaanbieders

De volgende kampaanbieders uit de MissieNederland-werkgroep hebben de gedragscode ondertekend: Autdoorkampen, Camps4Kids, CWN-CWJ, Geloofshelden, Kaleb, Oasekampen, Stichting Gave, Stichting Onvergetelijke Zomerkampen, Wegwijzerkampen en YOY.

Download de gedragscode

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan, digitaal of per post.

Aanvragen
ideaz 30 - Jonge generaties voorop - mock-up.png