Spanning tussen visie en realiteit voor professionele jeugdwerkers

17 oktober 2017 om 13:18
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Op donderdagmiddag 26 oktober is er een ontmoeting voor professionele jeugdwerkers in kerken, christelijke organisaties en in missionaire context, georganiseerd door het MissieNederland-netwerk INNOV8. Het thema is: Jeugdwerker: met je hoofd in de wolken en je voeten in de klei. Dorina Nauta, relatiemanager Jeugd bij MissieNederland: “Veel jeugdwerkers hebben een groot verlangen en een enorme drive om kinderen en jongeren in contact te brengen met God en te verbinden aan de kerk. In de praktijk lopen ze tegen allerlei belemmeringen aan, waardoor ze een spanning ervaren tussen hun droom en de realiteit.”

Jeugdwerkers leren van de gemeentepioniers

Ronnie Zuidam, coördinator Ondersteuning Gemeenten bij de Protestantse Kerk en al jarenlang verantwoordelijk voor de leergemeenschap van pioniers, deelt de lessen van gemeentestichters. Aan het eind van de middag gaan de jeugdwerkers naar huis met handvatten om als professional in het spanningsveld tussen dromen en de realiteit van het werken in een kerk, een buurt of een christelijke organisatie.

Spanningsveld

Tijdens de bijeenkomst gaan jeugdprofessionals aan de slag met hun persoonlijke spanningsveld. Dat kan van alles zijn, zoals de kritiek die een jeugdwerker krijgt als er niet genoeg jongeren in de kerkdienst zitten op zondagmorgen, terwijl ze elke week bij hem thuis samen God zoeken. Of bijvoorbeeld een jeugdwerker die in een buurt werkt met de hoop dat jongeren tot geloof komen, maar in de praktijk vooral orde moet houden in het jeugdhonk. Of de visie om te investeren in ouders en geloofsopvoeding, maar vooral bezig zijn met brandjes blussen en conflicthantering.

Aanmelding

Het event vindt plaats op donderdagmiddag 26 oktober in de Ontmoetingskerk Schollevaar in Capelle aan den IJssel.

Meer nieuws van MissieNederland

Platform #nietalleen lanceert campagne gericht op jongeren

Zes jongerenbewegingen, aangesloten bij het hulpverleningsplatform #nietalleen, starten een landelijke actie om jongeren…
Lees verder

Reageren op de nood van jongeren

Angst, rouw, verdriet, spanningen in het gezin, eenzaamheid, verveling, geloofstwijfels of zingevingsvragen. Stuk voor s…
Lees verder

Ruth Valerio spreekt over jongeren en klimaat op INNOV8-conferentie

Tijdens de INNOV8-conferentie van MissieNederland spreekt milieuactivist en theoloog Ruth Valerio over de urgentie die j…
Lees verder