‘Stap uit je bubbel!’ thema van jaarlijks MissieNederland-congres

15 mei 2017 om 11:17
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

22 juni 2017 vindt het jaarlijkse MissieNederland-congres plaats in Het Baken, Woerden. Het congres draagt als thema ‘Stap uit je bubbel!’ en speelt hiermee in op de actualiteit van de Westerse samenleving. “De samenleving is veranderd en post-christelijk te noemen. Daarbij zien we toenemende polarisatie. Hoe kunnen we daar als kerk een antwoord op bieden?”, stelt Jonathan Zeijl, relatiemanager bij MissieNederland. “Het is broodnodig dat we uit onze bubbel stappen.”

17 - Stap uit je bubbel.jpg

Linda van de Kamp

Hoofdspreker tijdens het congres is dr. Linda van de Kamp. Van de Kamp is cultureel antropologe en universitair docent bij de afdeling Sociologie van de Universiteit van Amsterdam. Ze doet op dit moment onderzoek naar stedelijke herontwikkeling met haar onderzoeksproject Yoga, Bingo en Gebed in Stedelijke Vernieuwingsgebieden. Daarnaast is Linda betrokken bij Hoop voor Noord, een multiculturele gemeente in Amsterdam-Noord. Aan de hand van voorbeelden bespreekt Van de Kamp wat we kunnen leren van christenen en niet-christenen die met gezamenlijke initiatieven in eigen buurt of netwerk zoeken naar nieuwe waarden, nieuwe vormen van gemeenschap en naar iets om in te geloven.

Zelf uit je bubbel stappen

Uiteraard worden bezoekers van het congres ook zelf uitgedaagd om uit hun bubbel te stappen, door muziek en een interactief programma. Verder krijgen ook praktijkverhalen een podium en is er tijd om te netwerken.

Informatie en aanmelden

Het congres vindt plaats op donderdagmiddag 22 juni van 13.30 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Meer nieuws van MissieNederland

Alcohol- en drugsbrillen voor preventiewerk

Wat doen alcohol en drugs met je lichaam?  Alcohol- en drugsbrillen zijn een uitstekend hulpmiddel om jongeren de r…
Lees verder

Oproep MissieNederland: kom in actie tegen antisemitisme en moslimhaat

Haat tegen mensen vanwege hun etniciteit of religie neemt in heel Europa en ook in Nederland toe. Het huidige conflict i…
Lees verder

MissieNederland moedigt kerken aan om geloofsverhalen te delen met de volgende generaties

Diverse partners uit de alliantie van MissieNederland moedigen kerken aan om mee te doen aan de Week van de Opvoeding. Z…
Lees verder