MissieNederland verkoopt meer dan 8500 gebedsarmbandjes

12 januari 2016 om 14:23
  • Profielafbeelding van Week van gebed voor eenheid
    Door:
    Week van gebed voor eenheid

In de aanloop naar de Week van Gebed (17-24 januari) heeft MissieNederland meer dan 8500 gebedsarmbandjes verkocht. We hebben de armbandjes laten maken als praktisch geheugensteuntje voor het gebed.

Projectleider Dorina Nauta is blij verrast met het succes van het armbandje: “We hadden niet gedacht dat er zoveel vraag naar zou zijn. Het blijkt voor kerken een gemakkelijk en aantrekkelijk middel om gebed onder de aandacht van kinderen en jongeren te brengen. Afgelopen zondag kregen alle kinderen in de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten er bijvoorbeeld een.” Nauta vertelt over een tienermeisje dat het bandje kreeg en resoluut aankondigde eerder naar bed te gaan om nog even voor de verschillende onderwerpen te bidden. “Daar doen we het voor! Jonge kinderen op een speelse manier de kracht van gebed leren!”

De rubberen gebedsarmbandjes zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en dragen vier icoontjes: een wereldbol, een huis, een school-/werktas en een persoon. De symbolen moedigen aan te bidden voor de wereld, je omgeving, je school/werkplek en jezelf.

Interkerkelijk

De Week van Gebed gaat aanstaande zondag van start met een openingsdienst in de Immanuëlkerk in Maassluis. Deze dienst wordt rechtstreeks uitgezonden door de Evangelische Omroep. Hoewel het niet in cijfers hard te maken is, lijkt de gebedsweek in steeds meer steden en dorpen een interkerkelijk karakter te krijgen.

MissieNederland en de Raad van Kerken ontwikkelden samen een gebedsboekje met inleidende teksten en gebeden dat mensen thuis of in de kerk kunnen gebruiken. Van de boekjes voor volwassenen zijn er nu ruim 36.000 verkocht. Voor kinderen en jongeren zijn er aparte materialen.