Thema Week van Gebed 2016

19 juni 2015 om 15:24
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Het thema voor de Week van Gebed is bekend. Van 17 – 24 januari komen overal in Nederland christenen bij elkaar om samen te bidden en met elkaar na te denken over het thema: Het woord is aan jou.

Het materiaal van de Week van Gebed komt uit Letland en heeft als uitgangspunt de tekst ‘Geroepen om de machtige daden van de Heer te verkondigen’ uit 1 Petrus 2 vers 9. Petrus heeft die woorden ooit uitgesproken in de nog jonge gemeente in Rome. De tekst nodigt uit om verder na te denken over de manier waarop christenen het evangelie uitdragen naar mensen om hen heen.

MissieNederland en de Raad van Kerken presenteren in september de gezamenlijke materialen die kerken, scholen, gebedsgroepen en individuen kunnen gebruiken om mee te bidden en de gebedsweek bekend te maken.