Zomerkampen voor kinderen, tieners en jongeren

KerkenToolkit

17 februari 2023
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door:
    Martine Versteeg

Toolkit_beeldmerk_grijsKinderen en jongeren vinden in christelijke kampen een plek om hun geloof te delen. Uit onderzoek blijkt dat ouders hun kinderen enthousiast terug zien komen. Meerdere ouders vertelden ook over de positieve bijdrage die een kamp op henzelf heeft, jaren later. Ze leerden over het belang van zending, ervoeren God dichtbij, leerden Bijbelteksten uit hun hoofd en maakte een keuze voor het geloof in Jezus. Lees hier het onderzoek.

Zomer 2023

Vind hier onder een overzicht van de kampaanbieders uit het MissieNederland-netwerk. 

Athletes in Action
Ben jij sportief, tussen de 9 en 17 jaar en wil je een midweek vol sport, leren over God en jezelf, uitdaging en fun? Dan zijn de Sportkampen van Athletes in Action (Agapè) echt iets voor jou! Iedereen is welkom bij deze sportkampen. Je hebt keuze uit verschillende sportkampen en kunt zo kiezen voor de sport die het beste bij jou past. 

Camps4Kids
Alle Camps4Kids kampen duren 6 dagen en zijn voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar (groep 3 t/m groep 8). De Camps4Kids kampen hebben allerlei thema's. Zo heb je het HistoryCamp, een RaceCamp, een CowboygirlCamp en een AdventureCamp. 

CWN-CWJ kampen
De Charismatische Werkgemeenschap Nederland organiseert iedere zomer diverse kampen. Zo kunnen kinderen (vanaf 8 jaar t/m groep 8) naar de Chakika kampen. Voor middelbare schoilieren kun je kiezen uit Zwalk (zeilkamp met kleine boten) en Outdoor (buitensport kamp). Voor de zestienplussers zijn er het Ardennenkamp (buitensportkamp in de Ardennen) en het Rivalkamp (zeilkamp op een of twee grotere boten). De kampen staan bekend om persoonlijke aandacht en een goede mix tussen verdieping en ontspanning. 

Gave-kampen
Stichting Gave organiseert in de zomer diverse jongerenkampen in drie leeftijds categorieën: 13 t/m 16 jaar, 17 t/m 23 jaar en 19 tot 29 jaar. Voetballen met een Afghaan, een Armeen die de Bijbel uitlegt en heerlijk exotisch eten. Bij de Gave-kampen maak je het allemaal mee. Vluchtelingen en Nederlandse jongeren ontmoeten elkaar. Voor kinderen organiseert Stichting Gave geen kampen. Wel biedt Stichting Gave vluchtelingenkinderen de mogelijkheid om bij andere kampen aan te sluiten. 

HGJB-vakanties
HGJB organiseert diverse kinderkampen (8-12 jaar), tiener vakanties (13-15 jaar en 15-17 jaar), jongeren vakanties (16-19 jaar) en 18+ vakanties. Er is voor alle leeftijden een groot en divers aanbod aan kampen en vakanties. Voor kinderen kun je kiezen uit allerlei kampen met o.a. thema's,  zoals 'Kitchen Kids' en 'Water fun'. Tieners gaan naar mooie plekken in Nederland zoals Texel en Valkenburg of kunnen ook een speciale thema kiezen zoals paardrijkamp of survivallen. Jongeren kunnen ook kiezen uit vakanties iets verder weg, zoals Spanje of Zweden. 

Kerk van de Nazarener kampen
De Kerk van de Nazarener organiseren elk jaar kinderkampen (groep 4 t/m 8) en tienerkampen (brugklas tot 21 jaar). Het kinderkamp is altijd tijdens het Pinksterweekend. Het tienerkamp is in de zomer. Kampen met sport, spel, plezier en inhoud. Ook kun je met jouw tienergroep uit de kerk aansluiten. 

Leger des Heils- sociale vakanties
Het Leger des Heils organiseert diverse kampen en vakanties voor verschillende leeftijdsgroepen. Voor jongeren (8 tot 30 jaar) is er in de zomer de School for Performing Arts. Je krijgt hierbij 7 dagen lang les in jouw gekozen Performing Arts en je gaat daarnaast sporten, bijbelstudie volgen, snacken en nog veel meer. Voor mensen met een smalle beurs zijn er ook kampen en vakanties voor allerlei doelgroepen, zowel voor kinderen als voor kinderen en ouders samen. 

Onvergetelijke Zomervakanties
Stichting Onvergetelijke Zomervakanties organiseert kinderkampen (groep 3 t/m 7), Brugkamp (groep 8 en klas 1), Tienerkamp (14 en 15 jaar), Jeugdkamp (16 en 17 jaar) en TOPkamp (18 t/m 21 jaar). De kampen staan bekend om de goede balans tussen een boeiend inhoudelijk programma en leuke spelactiviteiten op een prachtig terrein.

Stichting Present
Stichting Present en Livingstone organiseren in 2023 Present Xperience. Met een groep zetten jongeren zich in Nederland een week lang praktisch in voor de ander, door bijvoorbeeld te klussen of sociale activiteiten te organiseren. Daarnaast is er bezinning door middel van sprekers en workshops. Ook worden jongeren gestimuleerd om hun talenten in te zetten tijdens de projecten. Hierdoor ontdekken jongeren hoe ze van betekenis kunnen zijn voor de ander, ook na de werkvakantie. 

Teenstreet Summercamp
In Teenstreet Summercamp ontmoeten tieners leeftijdsgenoten van over de hele wereld elkaar. Dit tienerkamp is dan ook dé link naar de internationale tienerbeweging Teenstreet! Tijdens het kamp ga je samen groeien in je relatie met Jezus en beleef je een zomer vol spellen, trainingen, onderwijs en aanbidding.

Teenstreet Spring Break
Een jaarlijkse tienerkamp rond de meivakantie om nooit meer te vergeten! Tijdens deze dagen trek je als tiener op met (geloofs)vrienden, leer je andere tieners kennen, heb je veel lol en ben je lekker actief bezig met sport, spel en andere leuke activiteiten. Maar boven dit alles kun je God ontmoeten! Je ontdekt hoe vriendschap met Jezus er in jou leven uit kan zien en zal ontdekken dat Hij een geweldig plan met je leven heeft. 

Wegwijzerkampen
Wegwijzerkampen bieden kampen aan voor kinderen (8-12 jaar), tieners (12-14 jaar en 15-18 jaar) en jongeren (vanaf 18 jaar). De kinderkampen vinden plaats op een terrein waarin kinderen in tenten slapen. Bij de tieners slapen ze in een groepsaccomodatie. Bij alle kampen is er een leuke mix van sport, spel en  verdiepende programma. De jongeren worden ook deels (onder begeleiding) verantwoordelijk gemaakt voor programma onderdelen.

YNGbelieve
Voor tieners tussen de 12 en 18 jaar organiseert YNGbelieve Summercamps. Dit kamp vindt plaats in Ambt Delden. Het kamp is erop gericht om tieners te helpen groeien in hun relatie met Jezus Christus. Houd je van lekker buiten zijn? Dan is dit kamp zeker geschikt voor jou, de activiteiten zullen met name buiten plaatsvinden. 

YOY
YOY kampen is een christelijke organisatie die zomerkampen voor kinderen (groep 4 t/m 7) en tieners (groep 8 en voorgezet onderwijs) organiseert. In drie weken zomervakantie vinden negen verschillende kampen plaats. Met spetterende sport- en spelactiviteiten en bieden zij de kinderen en tieners elke dag een creatief programma rondom een Bijbels thema. 

Kinderen en tieners kunnen bij bovenstaande kampen terrecht voor mooie kampen in en om de zomer. Maar ook jongeren en jongvolwassenen kunnen veel leren en meemaken als leiding van een kamp. Naast deze zomerkampen, kunnen jongeren en jongvolwassenen zich in de zomer ook inzetten in het recreatiewerk op campings van Dabar van IZB

Missen we nog iets?

Is jouw organisatie deelnemer van MissieNederland en organiseren jullie een christelijke kinder-, tiener- of jongerenkamp die vermeld staat? Stuur dan even een mailtje naar marit@missienederland.nl Ben je geen deelnemer, maar wil je daar graag over in gesprek? Neem contact met ons op! 

De wereld heeft een kerk nodig die leven brengt. Daarom verzamelen we de beste initiatieven uit ons netwerk.

Hielp deze KerkenToolkit jou om een volgende stap te zetten?

Of word persoonlijk deelnemer (vanaf € 5 per maand) en ontvang het boek Samen Jong nu cadeau

Nog meer aanbod vanuit de grootste christelijke alliantie van Nederland

bekijk alle toolkits

Toolkit_beeldmerk_grijs

MissieNederland gelooft dat Jezus de potentie heeft gegeven aan de kerk, zijn lichaam, om leven te brengen in de wereld. Met onze alliantie reiken we de kerk steeds weer een volgende stap aan om haar potentieel te verwezenlijken. Met onze KerkenToolkits helpen we je wegwijs te maken in het beschikbare aanbod van al onze alliantiepartners.

 

Toeleven naar Pasen 2024

Wil je met jouw gemeente toeleven naar Pasen? Dan ben je op de juiste pagina! Hier vind je namelijk de initiatieven vanu…
Lees verder

Kerst en advent 2023

Hoe geef je vorm aan advent en kerst? Er zijn vele initiatieven vanuit de deelnemers van MissieNederland. We maakten er …
Lees verder

Kinderwerkmateriaal

Welk kindermateriaal gebruik jij voor het kinderwerk in of om jouw gemeente? Er is veel materiaal te vinden. En dat is m…
Lees verder