Jeugd en wereldwijde missie

KerkenToolkit

24 januari 2023
 • Profielafbeelding van Marit Wiersma
  Door:
  Marit Wiersma

Toolkit_beeldmerk_grijsWil jij met de jeugd uit jouw geloofsgemeenschap aandacht hebben voor wereldwijde missie?  Op deze pagina hebben we verschillende activiteiten, reizen en materiaal voor jou op een rijtje gezet over jeugd en wereldwijde missie. 

 • World Servants organiseert werkvakanties waarin jongeren voor twee tot drie weken onderdeel worden van een cultuur in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Samen bouw je mee aan een school, woningen of een kliniek. Maar daarnaast bezoek je mensen in het dorp of vertel je een Bijbelverhaal aan de kinderen. 
 • Stichting Gave zet zich onder andere in vluchtelingenkinderen in contact te brengen met kinderen uit Nederland. Stichting Gave biedt materialen en handreikingen om kinderwerk voor vluchtelingenkinderen vorm te geven en organiseert verschillende kampen. 
 • Jeugd met een Opdracht (onderdeel van YWAM) mobiliseert (vooral jonge) mensen voor zending en evangelisatie. Dit doen ze door het aanbieden van opleidingen, korte cursussen, evangelisatieprojecten, jeugdweekenden en zendingsreizen. Zo bieden ze in de zomer bijvoorbeeld een tweeweekse mini-DTS aan. 
 • Athlethes in Action is onderdeel van Agapé en zet sport, geloof en avontuur in om levens te veranderen. Ieder jaar zijn er verschillende outreaches waarbij je in een team van Nederlandse sporters samenwerkt met de lokale kerk om levens te veranderen. 
 • OMF heeft een Bijbels gezinsdagboek uitgebracht vol avonturen over Azië en hoe God daar aan het werk is. Aan de hand van dit boek ontdek je samen hoe je betrokken kunt zijn bij Gods plan dat de hele wereld Jezus zal kennen. Ook heeft OMF een werkboekje, een puzzel en kleurplaten
 • TeenStreet is onderdeel van Operatie Mobilisatie en een wereldwijde tienerbeweging. In deze beweging leren tieners wat het is om een discipel te zijn van Jezus. Er zijn communities en evenementen waarin tieners contact met elkaar hebben, toegerust worden in hun geloof en getuigenissen met elkaar delen. Zo vindt in het voorjaar bijvoorbeeld TeenStreet Spring plaats. 
 • No Choice heeft een pubquiz waarmee je jezelf of je vrienden, familie of kerkgenoten uit kunt dagen om je kennis te testen rondom wereldwijde missie. Wie heeft er oog voor de minst bereikbare volken in de wereld? 
 • Zip your Lip van World Vision heeft materialen ontwikkeld voor jeugdgroepen, waaronder een Bijbelstudie, die aandacht geeft aan armoede en ondervoeding. Ook biedt Zip your Lip handvaten om samen in actie te komen. 
 • TWR heeft een Missie & Media belevingscentrum in Barneveld. Aan de hand van interactieve games, indrukwekkende getuigenissen en met een VR-bril kun je zelf ervaren hoe het is om het Evangelie te horen in een gesloten land onder grote risico's. Er zijn speciale programma's voor kerkgroepen, scholen en gezinnen. 
 • De MAF heeft verschillende materialen voor kinderen waarmee ze hulp in moeilijk bereikbare gebieden onder de aandacht brengen. Zo zijn er bijvoorbeeld spreekbeurtpakketten, vliegtuig bouwplaten en kun je met de klas of jeugdgroep sparen voor brandstof. 
 • Wycliffe heeft verschillende materialen, waaronder actiemateriaal en spreekbeurtpakketten over Bijbelvertaalwerk. 
 • Operatie Mobilisatie heeft verschillende tussenjaren waarbij je naar het buitenland gaat. Jongeren gaan op pad naar het buitenland, leren en nieuwe cultuur kennen en duiken samen met anderen de Bijbel in. 
 • Compassion ontwikkelde een doeboek voor kids. Kinderen leren hoe het ook anders kan, hoe kinderen ver weg net als hen dromen over de toekomst, maar wonen in slopenwijken. In huisjes van leem die gedeeld moeten worden met veel mensen. 

Is jouw organisatie deelnemer van MissieNederland en hebben jullie ook aanbod rondom jeugd en wereldwijde missie die hier niet vermeld staat? Stuur dan even een mailtje naar marit@missienederland.nl Ben je geen deelnemer, maar wil je daar graag over in gesprek? Neem contact met ons op! 

De wereld heeft een kerk nodig die leven brengt. Daarom verzamelen we de beste initiatieven uit ons netwerk.

Hielp deze KerkenToolkit jou om een volgende stap te zetten?

Of word persoonlijk deelnemer (vanaf € 5 per maand) en ontvang het boek Samen Jong nu cadeau

Nog meer aanbod vanuit de grootste christelijke alliantie van Nederland

bekijk alle toolkits

Toolkit_beeldmerk_grijs

MissieNederland gelooft dat Jezus de potentie heeft gegeven aan de kerk, zijn lichaam, om leven te brengen in de wereld. Met onze alliantie reiken we de kerk steeds weer een volgende stap aan om haar potentieel te verwezenlijken. Met onze KerkenToolkits helpen we je wegwijs te maken in het beschikbare aanbod van al onze alliantiepartners.

 

Gebed voor Israël en Gaza

Op 7 oktober pleegde Hamas een vreselijke aanslag op dorpen in het zuiden van Israël. Hierop is een oorlog in Gaza …
Lees verder

Noodhulp bij aardbeving Marokko

Op welke manier kan jouw kerk vanuit naastenliefde ondersteuning bieden waar de nood het hoogst is? Verschillende organi…
Lees verder

Herdenking slavernijverleden

Vanaf 1 juli 2023 t/m 1 juli 2024 is het officiële Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Verschillende partners van Mi…
Lees verder