Aan de slag met gebed

KerkenToolkit

17 november 2022
  • Profielafbeelding van Marit Wiersma
    Door:
    Marit Wiersma

Toolkit_beeldmerk_grijsBidden, hoe doe je dat? Op welke manieren kun je bidden? En zijn er cursussen en activiteiten die onze gemeente op weg kunnen helpen om te groeien in gebed? In het netwerk van MissieNederland zijn er verschillende organisaties die jou helpen om antwoorden te vinden op deze en andere vragen. 

Verdieping 

AgapeOnline cursus over gebed

IkzoekGod.nl, onderdeel van Agapè biedt een een cursus aan over bidden. Het is een 10-daagse cursus met video's van Ron van der Spoel. Het is een individuele cursus die je zal bemoedigen op het gebied van gebed. 

Ontdek meer

New Wine

Gemeentecursus Luisterend Bidden

In de gemeentecursus 'Luisterend bidden' komen vragen aan bod als: kun je Gods stem horen? Zo ja, hoe dan? En als je God hoort, hoe deel je die woorden liefdevol met anderen? De cursus is ontwikkeld door New Wine Nederland. Bij de cursus hoort een cursusboek met informatie die je kunt gebruiken om de bijeenkomsten in te lijden en je vindt er onderwerpen om te bespreken in de groepjes.

Ontdek meer

24-7 Prayer

Reis door het Onze Vader

In de Prayer Course van 24-7 Prayer NL reis je door het Onze Vader. Dit doe je in acht korte filmpjes. Voor elke bijeenkomst zijn ook passende gespreksvragen ontwikkeld die je helpen hierover door te praten. Ook heeft 24-7 Prayer een overzichtspagina gemaakt over bidden met verschillende tips, methoden en Bijbelstudies die jou helpen je gebedsleven te verdiepen.

Prayer course & overzichtspagina

evangelisch werkverband

Luisteren naar Gods stem

Luisterend bidden, hoe dat je dit? En zegt de Bijbel daar iets over? Het Evangelisch Werkverband biedt de cursus 'Luisteren naar Gods stem' aan.

Ontdek meer

New Wine

Gebedsministry

New Wine heeft een cursus gebedsministry ontwikkeld. De cursus is vooral voor mensen die een ministryteam in hun eigen gemeente willen opzetten onder verantwoordelijkheid van een oudstenraad. 

Ontdek meer

Evangelische Omroep


Overzichtspagina over bidden

De Evangelische Omroep heeft een pagina gemaakt over bidden. In dit artikel worden tips gegeven over bidden en wordt inhoudelijke achtergrond gegeven. 

Ontdek meer

Activiteiten en materialen 

MissieNederland_weekvangebed23_Logo_RGB

Week van gebed voor eenheid

In 2023 heeft de Week van gebed voor eenheid aandacht voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. Doe ook mee en organiseer de gebedsweek in jouw geloofsgemeenschap of woonplaats.

Ontdek meer

IZB

Uw Koninkrijk Kome

Bij dit initiatief sluiten onder meer IZB en 24/7 Prayer NL elk jaar aan om samen chistelijke gemeenten in Nederland en individuele christenen aan te moedigen om tussen Hemelvaart en Pinksteren te bidden voor hen die Jezus niet kennen.

Ontdek meer

Groot Nieuws Radio

Gebedsavond

Elke laatste woensdagavond van de maand is het gebedsavond bij Groot Nieuws Radio. Tussen 20.00 en 22.00 uur kun je individueel of samen met een gebedsgroep meebidden. 

Ontdek meer

NBG logo

Bidden met de psalmen

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heeft een leesplan, een podcast en een boek over bidden met de psalmen. 

Ontdek meer

HGJB

Bid- en dankdagmappen

De HGJB bieden jaarlijks bid- en dankdagmappen aan. Deze mappen bieden concrete handvatten om de verbinding tussen school, kerk en gezin vorm te geven.

Ontdek meer

Frontiers logo 330x220

Gebedsgids: bidden voor moslims

Frontiers heeft een gebedsgids uitgebracht die je helpt om te bidden voor moslims tijdens de ramadan. In de 30 dagen Gebedsgids lees je dagelijks een verhaal dat een volk uit de moslimwereld dichterbij brengt, met specifieke gebedspunten voor dat volk. 

Ontdek meer

Meer tips en tools om met jeugd te bidden

Ontdek ook onze toolkit Bidden met jeugd. Neem daar een kijkje als je op zoek bent naar tips, materialen en activiteiten om te bidden met kinderen, tieners en jongeren.

Missen we nog iets?

Is jouw organisatie deelnemer van MissieNederland en hebben jullie ook aanbod rondom gebed die hier niet vermeld staat? Stuur dan even een mailtje naar marit@missienederland.nl Ben je geen deelnemer, maar wil je daar graag over in gesprek? Neem contact met ons op! 

De wereld heeft een kerk nodig die leven brengt. Daarom verzamelen we de beste initiatieven uit ons netwerk.

Hielp deze KerkenToolkit jou om een volgende stap te zetten?

Of word persoonlijk deelnemer (vanaf € 5 per maand) en ontvang het boek Samen Jong nu cadeau

Nog meer aanbod vanuit de grootste christelijke alliantie van Nederland

bekijk alle toolkits

Toolkit_beeldmerk_grijs

MissieNederland gelooft dat Jezus de potentie heeft gegeven aan de kerk, zijn lichaam, om leven te brengen in de wereld. Met onze alliantie reiken we de kerk steeds weer een volgende stap aan om haar potentieel te verwezenlijken. Met onze KerkenToolkits helpen we je wegwijs te maken in het beschikbare aanbod van al onze alliantiepartners.

 

Hemelvaart en Pinksteren 2024

Hemelvaart en Pinksteren zijn feesten die buiten de kerk vaak wat minder bekend zijn. Juist mooi om hier binnen jouw gel…
Lees verder

Hemelvaart en Pinksteren 2023

Hemelvaart en Pinksteren zijn feesten die buiten de kerk vaak wat minder bekend zijn. Juist mooi om hier binnen jouw gel…
Lees verder

Eenheid versterken

Hoe kun je omgaan met polarisatie in jouw geloofsgemeenschap? En hoe kan je bijdragen aan verbinding in de samenleving?…
Lees verder