Jeugdevents

KerkenToolkit

21 april 2022
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Toolkit_beeldmerk_grijsEvents kunnen een hele belangrijke rol hebben in de vorming van het geloof van een kind, tiener of jongere. Juist het ontmoeten van en een tijdje intensief optrekken met leeftijdgenoten die ook hun weg zoeken achter Jezus aan geeft vaak een impuls aan hun eigen geloofsgroei. Ze ervaren dat ze niet de enige zijn die geloven, of die hun weg daarin zoeken.

Ga en doe dus ook mee met een (of alle) jeugdwerkevents uit het MissieNederland-netwerk en vergeet de kinderen, tieners en jongeren niet mee te nemen 😉:

CWN-conferenties

De Charismatische Werkgemeenschap Nederland organiseert in het Hemelvaartweekend en in de herfstvakantie hun conferenties. Voor zowel kinderen, tieners en jongeren is er een bruisend programma. Naast volop spel en plezier wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke vragen, zoals over geloof en relaties. Naast het jeugdprogramma is er ook een programma voor volwassenen. 

EO-Jongerendag

De EO-Jongerendag is het grootste christelijke jongerenevenement van Nederland die zich richt op jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Op dit feest ontdek je (opnieuw) dat God van jou houdt en dat geloven in Jezus een tof avontuur is! 

HGJB Kerstconferentie

HGJB organiseert elk jaar de Kerstconferentie. Rond de duizend jongeren tussen de 17 en 25 jaar komen drie dagen bij elkaar voor een feest van ontmoeting, gezelligheid en diepgang. 

HGJB Scholierenweekend

Eén keer per jaar organiseert de HGJB een Scholierenweekend. Dit weekend is een combinatie van ontdekken wie God is, gezelligheid, knettergek doen, anderen ontmoeten en praten over God en geloof voor tieners van 13 tot 18 jaar.

HGBJ Zomerfestival

Deze zomer worden de hallen van een oude manege omgebouwd om een geweldig feest te bouwen! Het HGJB-Zomerfestival is dé plek om elkaar op een ontspannen manier te ontmoeten, in gesprek te gaan over God en samen een feestje te vieren. Het nieuwe festival is een plek waar vrienden naartoe kunnen gaan, maar waar je ook een jeugdclub of -vereniging naartoe kunt uitnodigen om andere christelijke jongeren in het land te ontmoeten. 

Huis van Belledag

De Huis van Belledag is het event voor tienermeiden (12 tot 16 jaar). Een dag met stoere, grappige, leuke, interessante workshops en activiteiten met diepgang. Of je nu houdt van shoppen, uit je dag gaan met een te gekke band, lekker chillen met vriendinnen, de diepte in met een insprierende spreker, creatief bezig zijn of juist spectaculair in de actie: dit is jou dag! Leuk om naar toe te gaan met jouw tienermeiden groep of voor ouders samen met hun tienermeid.

New Wine Zomerconferentie

Ga met jouw tiener- of jongerengroep naar de New Wine Zomerconferentie van 23 juli tot en met 29 juli met dit jaar als thema 'United'. Kom met circa zesduizend christenen bij elkaar om elkaar aan te moedigen, te inspireren en toe te rusten om in de kracht van de Geest te getuigen van de komst van Gods Koninkrijk. Naast het reguliere programma wordt er per leeftijdsgroep een programma aangeboden. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd, jongeren van 13 tot en met 17 jaar en jongvolwassenen tussen de 17 en 25 jaar. 

PaasChallenge

In de Paasnacht doen ruim vierhonderd tienergroepen (12-18 jaar) mee aan de PaasChallenge van Jong Protestant. Door dit spannende spel met puzzels, achtervolgingen en gesprekken in de nacht leren kruipen jouw tieners in de huid van de volgelingen van Jezus in de tijd van zijn sterven en opstanding.

Pinksterconferentie Opwekking

In het Pinksterweekend is elk jaar de Opwekking Pinksterconferentie. Tienduizenden christenen komen bij elkaar. Een mooi moment om als gezin, of als tiener of jongerengroep een toffe tijd te hebben met elkaar en met God. In de Teenzone kun je als tiener (13-17 jaar) terecht voor fun & action, gave muziek, radicale prediking en spannende buitenactiviteiten. Voor jongeren (18-25 jaar) is er ook een apart terrein met inspirerende ontmoeten, sprekers en events. Voor kinderen is er het Kinderplein waar ze in verhalen, toneel, mime, zang, muziek en dans ontdekken wie Jezus is en dat zij met Hem een relatie mogen aangaan. 

Sirkelslag

Sirkelslag is een online interactieve wedstrijd tussen tienergroepen of kinderclubs. Doe de opdrachten, verdien punten, leer spelenderwijs een Bijbelverhaal of thema kennen en ga de strijd aan met 500 andere groepen uit het land. Jong Protestant heeft twee versies ontwikkeld: Sirkelslag KIDS voor kinderclubs (8 t/m 12 jaar) in november en Sirkelslag YOUNG voor tienergroepen (12 t/m 16 jaar) in februari.

Teenstreet

Teenstreet van Operatie Mobilisatie organiseert door heel het jaar heen toffe events in binnen- en buitenland voor tieners tussen de 12 en 17 jaar. In de zomer organiseert Teenstreet een conferentie in Duitsland. Een week lang vol God, vrienden en plezier! Er zijn jaarlijks bijna 2000 tieners uit 20 verschillende landen. Teenstreet@Home is een speciale Nederlandse versie van Teenstreet. Dit is een tienerweekend in Nederland met toffe sprekers, leuke workshops, heerlijke vrije tijd en fijne aanbidding. Het is een combinatie van plezier en diepgang. 

Teenstreet On Tour

Met Teenstreet On Tour, komt er in een seizoen een Teenstreet trainer drie keer bij jou en jouw tieners op bezoek. Dus drie events in een jeugdwerk seizoen. Tijdens deze avonden nemen we de tieners mee in een specifiek thema. Waarom drie avonden? Teenstreet wil werkelijk met de tieners, jullie als jeugdleiders en jullie kerk optrekken. Samen willen zij bouwen aan een cultuur van discipelschap. 

Stronglife Meetings

Stronglife organiseert 5 keer per jaar Stronglife meetings. Dit zijn interkerkelijke jongerendiensten die worden gehouden in Bolsward en live te volgen zijn via het YouTube-kanaal van Stronglife. 

Hebben we nog iets gemist?

Is jouw organisatie deelnemer van MissieNederland en hebben jullie ook een event voor tieners of jongeren? Stuur ons een mail: marit@missienederland.nl.

De wereld heeft een kerk nodig die leven brengt. Daarom verzamelen we de beste initiatieven uit ons netwerk.

Hielp deze KerkenToolkit jou om een volgende stap te zetten?

Of word persoonlijk deelnemer (vanaf € 5 per maand) en ontvang het boek Samen Jong nu cadeau

Nog meer aanbod uit het grootste christelijke netwerk

bekijk alle toolkits

Zomerkampen voor kinderen, tieners en jongeren

Kinderen en jongeren vinden in christelijke kampen een plek om hun geloof te delen. Uit onderzoek blijkt dat ouders hun …
Lees verder

Toeleven naar Pasen 2023

Wil je met jouw gemeente toeleven naar Pasen 2023? Dan ben je op de juiste pagina! Hier vind je namelijk de initiatieven…
Lees verder

Kerst en advent 2022

Hoe geef je vorm aan advent en kerst? Er zijn vele initiatieven vanuit het netwerk van MissieNederland. We maakten er ee…
Lees verder