Jeugdevents

KerkenToolkit

21 april 2022
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Toolkit_beeldmerk_grijsEvents kunnen een hele belangrijke rol hebben in de vorming van het geloof van een kind, tiener of jongere. Juist het ontmoeten van en een tijdje intensief optrekken met leeftijdgenoten die ook hun weg zoeken achter Jezus aan geeft vaak een impuls aan hun eigen geloofsgroei. Ze ervaren dat ze niet de enige zijn die geloven, of die hun weg daarin zoeken.

Ga en doe dus ook mee met een (of alle) jeugdwerkevents uit het MissieNederland-netwerk en vergeet de kinderen, tieners en jongeren niet mee te nemen 😉:

CWN-conventies

De Charismatische Werkgemeenschap Nederland organiseert in het Hemelvaartweekend en in de herfstvakantie hun conventies. Voor zowel kinderen, tieners en jongeren is er een bruisend programma. Naast volop spel en plezier wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke vragen, zoals over geloof en relaties. Naast het jeugdprogramma is er ook een programma voor volwassenen. 

EO-Jongerendag

De EO-Jongerendag is het grootste christelijke jongerenevenement van Nederland die zich richt op jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Op dit feest ontdek je (opnieuw) dat God van jou houdt en dat geloven in Jezus een tof avontuur is! 

HGJB Kerstconferentie

HGJB organiseert elk jaar de Kerstconferentie. Rond de duizend jongeren tussen de 17 en 25 jaar komen drie dagen bij elkaar voor een feest van ontmoeting, gezelligheid en diepgang. 

HGJB Scholierenweekend

Eén keer per jaar organiseert de HGJB een Scholierenweekend. Dit weekend is een combinatie van ontdekken wie God is, gezelligheid, knettergek doen, anderen ontmoeten en praten over God en geloof voor tieners van 13 tot 18 jaar.

HGBJ TienerTour

Op de HGJB-TienerTour vind je verdieping voor het geloof op allerlei manieren. Tieners beleven met leeftijdsgenoten uit de regio een serieus gezellige avond! 

Huis van BELLE dag

De Huis van Belledag is het event voor tienermeiden (12 tot 16 jaar). Een dag met stoere, grappige, leuke, interessante workshops en activiteiten met diepgang. Of je nu houdt van shoppen, uit je dag gaan met een te gekke band, lekker chillen met vriendinnen, de diepte in met een insprierende spreker, creatief bezig zijn of juist spectaculair in de actie: dit is jou dag! Leuk om naar toe te gaan met jouw tienermeiden groep of voor ouders samen met hun tienermeid.

Huis van BELLE nights

Tijdens de BELLE nights gaan meiden tussen 15 en 22 jaar zingen en God aanbidden. Je duikt met elkaar de Bijbel in. Samen ga je een level dieper: geen grote show, maar elkaar uitdagen en bemoedigen. 

New Wine Zomerconferentie

Elk jaar ontmoeten circa zesduizend christenen elkaar tijdens de New Wine Zomerconferentie. Om elkaar aan te moedigen, te inspireren en toe te rusten om in de kracht van de Geest te getuigen van de komst van Gods Koninkrijk. Dit jaar zal ook weer in Liempde de Zomerconferentie gehouden worden van 22 juli t/m 28 juli 2023. Het thema is Hoop uitleven! Per leeftijdsgroep is er een programma. Zo zijn er programma's voor kinderen in de basisschoolleeftijd, jongeren van 13 tot en met 17 jaar en jongvolwassenen tussen de 17 en 25 jaar. Tijdens de conferentie is er ook aandacht voor Samen Jong

Pinksterconferentie Opwekking

In het Pinksterweekend is elk jaar de Opwekking Pinksterconferentie. Tienduizenden christenen komen bij elkaar. Een mooi moment om als gezin, of als tiener of jongerengroep een toffe tijd te hebben met elkaar en met God. In de Teenzone kun je als tiener (13-17 jaar) terecht voor fun & action, gave muziek, radicale prediking en spannende buitenactiviteiten. Voor jongeren (18-25 jaar) is er ook een apart terrein met inspirerende ontmoeten, sprekers en events. Voor kinderen is er het Kinderplein waar ze in verhalen, toneel, mime, zang, muziek en dans ontdekken wie Jezus is en dat zij met Hem een relatie mogen aangaan. 

Teenstreet

Teenstreet, de jeugdtak van Operatie Mobilisatie organiseert door heel het jaar heen toffe events in binnen- en buitenland voor tieners tussen de 12 en 17 jaar. In de zomer organiseert Teenstreet een conferentie in Duitsland. Een week lang vol God, vrienden en plezier! Er zijn jaarlijks bijna 2000 tieners uit 20 verschillende landen. Teenstreet@Home is een speciale Nederlandse versie van Teenstreet. Dit is een tienerweekend in Nederland met toffe sprekers, leuke workshops, heerlijke vrije tijd en fijne aanbidding. Het is een combinatie van plezier en diepgang. 

Teenstreet On Tour

Met Teenstreet On Tour, komt er in een seizoen een Teenstreet trainer drie keer bij jou en jouw tieners op bezoek. Dus drie events in een jeugdwerk seizoen. Tijdens deze avonden nemen we de tieners mee in een specifiek thema. Waarom drie avonden? Teenstreet wil werkelijk met de tieners, jullie als jeugdleiders en jullie kerk optrekken. Samen willen zij bouwen aan een cultuur van discipelschap. 

Stronglife Meetings

Stronglife organiseert 5 keer per jaar Stronglife meetings. Dit zijn interkerkelijke jongerendiensten die worden gehouden in Bolsward en live te volgen zijn via het YouTube-kanaal van Stronglife. 

Hebben we nog iets gemist?

Is jouw organisatie deelnemer van MissieNederland en hebben jullie ook een event voor tieners of jongeren? Stuur ons een mail: marit@missienederland.nl.

De wereld heeft een kerk nodig die leven brengt. Daarom verzamelen we de beste initiatieven uit ons netwerk.

Hielp deze KerkenToolkit jou om een volgende stap te zetten?

Of word persoonlijk deelnemer (vanaf € 5 per maand) en ontvang het boek Samen Jong nu cadeau

Nog meer aanbod vanuit de grootste christelijke alliantie van Nederland

bekijk alle toolkits

Toolkit_beeldmerk_grijs

MissieNederland gelooft dat Jezus de potentie heeft gegeven aan de kerk, zijn lichaam, om leven te brengen in de wereld. Met onze alliantie reiken we de kerk steeds weer een volgende stap aan om haar potentieel te verwezenlijken. Met onze KerkenToolkits helpen we je wegwijs te maken in het beschikbare aanbod van al onze alliantiepartners.

 

Toeleven naar Pasen 2024

Wil je met jouw gemeente toeleven naar Pasen? Dan ben je op de juiste pagina! Hier vind je namelijk de initiatieven vanu…
Lees verder

Kerst en advent 2023

Hoe geef je vorm aan advent en kerst? Er zijn vele initiatieven vanuit de deelnemers van MissieNederland. We maakten er …
Lees verder

Kinderwerkmateriaal

Welk kindermateriaal gebruik jij voor het kinderwerk in of om jouw gemeente? Er is veel materiaal te vinden. En dat is m…
Lees verder