Zomerkampen voor kinderen, tieners en jongeren

Waar een netwerk sterk in is

7 februari 2022
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door:
    Martine Versteeg

Kinderen en jongeren vinden in christelijke kampen een plek om hun geloof te delen. Uit onderzoek blijkt dat ouders hun kinderen enthousiast terug zien komen. Meerdere ouders vertelden ook over de positieve bijdrage die een kamp op henzelf heeft, jaren later. Ze leerden over het belang van zending, ervoeren God dichtbij, leerden Bijbelteksten uit hun hoofd en maakte een keuze voor het geloof in Jezus. Lees hier het onderzoek.

Zomer 2022

Vind hier onder een overzicht van de kampaanbieders uit het MissieNederland-netwerk. 

Atheletes in Action
Ben jij sportief, tussen de 9 en 17 jaar en wil je een midweek vol sport, leren over God en jezelf, uitdaging en fun? Dan zijn de Sportkampen echt iets voor jou! Atletes in Action (Agapè) en Geloofshelden organiseren vanaf 2019 samen Sportkampen. 

Camps4Kids
Alle Camps4Kids kampen duren 6 dagen en zijn voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar (groep 3 t/m groep 8). De Camps4Kids kampen hebben allerlei thema's. Zo heb je de Koning(inne)Kamp, Kook kamp, Adventure kamp en nog veel meer. 

CWN-CWJ kampen
De Charismatische Werkgemeenschap Nederland organiseert iedere zomer diverse kampen. Zo kunnen kinderen (vanaf 8 jaar t/m groep 8) naar de Chakika kampen. Voor middelbare schoilieren kun je kiezen uit Zwalk (zeilkamp met kleine boten) en Outdoor (buitensport kamp). Voor de zestienplussers zijn er het Ardennenkamp (buitensportkamp in de Ardennen) en het Rivalkamp (zeilkamp op een of twee grotere boten). De kampen staan bekend om persoonlijke aandacht en een goede mix tussen verdieping en ontspanning. 

Gave-kampen
Stichting Gave organiseert in de zomer diverse jongeren kampen in drie leeftijds categorieën: 13t/m 16 jaar, 17 t/m 23 jaar en 19 tot 29 jaar. Voetballen met een Afghaan, een Armeen die de Bijbel uitlegt en heerlijk exotisch eten. Bij de Gave-kampen maak je het allemaal mee. Vluchtelingen en Nederlandse jongeren ontmoeten elkaar. 

HGJB-vakanties
HGJB organiseert diverse kinderkampen (8-12 jaar), tiener vakanties (13-17 jaar), jongeren vakanties (15-19 jaar) en 18+ vakanties. Er is voor alle leeftijden een groot en divers aanbod aan kampen en vakanties. Voor kinderen kun je kiezen uit allerlei kampen met o.a. thema's,  zoals 'Top secret' en 'Water fun'. Tieners gaan naar mooie plekken in Nederland zoals Texel en Valkenburg of kunnen ook een speciale thema kiezen zoals paardrijkamp of survivallen. Jongeren kunnen ook kiezen uit vakanties iets verder weg, zoals Spanje of Zweden. 

Kerk van de Nazarener kampen
De Kerk van de Nazarener organiseren elk jaar kinderkampen (groep 4 t/m 8) en teinerkampen (brugklas tot 21 jaar). Het kinderkamp is altijd tijdens het Pinksterweekend. Het tienerkamp is in de zomer. Kampen met sport, spel, pliezer en inhoud. Ook kun je met jouw tienergroep uit de kerk aansluiten. 

Leger des Heils- sociale vakanties
Het Leger des Heils organiseert diverse kampen en vakanties. Voor jongeren (8 tot 30 jaar) is er in de zomer de School for Preforming Arts. Voor mensen met een smalle beurs zijn er ook kampen en vakanties voor allerlei doelgroepen. Voor kinderen is er het kinderkamp (6 t/m 11 jaar). Er zijn ook vakanties voor ouders met hun kinderen samen. 

Onvergetelijke Zomervakanties
Stichting Onvergetelijke Zomervakanties organiseren kinderkampen (groep 3 t/m 7), Brugkamp (groep 8 en klas 1), Tienerkamp (14 en 15 jaar), Jeugdkamp (16 en 17 jaar) en TOPkamp (18 t/m 21 jaar). De kampen staan bekend om de goede balans tussen een boeiend inhoudelijke programma en leuke spelactiviteiten op een prachtige terrein.

Teenstreet Summercamp
In Teenstreet Summercamp ontmoeten tieners leeftijdsgenoten van over de hele wereld. Dit tienerkamp is dan ook dé link naar de internationale tienerbeweging Teenstreet! Tijdens het kamp ga je samen groeien in je relatie met Jezus en beleef je een zomer vol spellen, trainingen, onderwijs en aanbidding.

Teenstreet Spring Break
Een jaarlijkse tienerkamp rond de meivakantie om nooit meer te vergeten! Tijdens deze dagen trek je als tiener op met (geloofs)vrienden, leer je andere tieners kennen, heb je veel lol en ben je lekker actief bezig met sport, spel en andere leuke activiteiten. Maar boven dit alles kun je God ontmoeten! Je ontdekt hoe vriendschap met Jezus er in jou leven uit kan zien en zal ontdekken dat Hij een geweldig plan met je leven heeft. 

Wegwijzerkampen
Wegwijzerkampen bieden kampen aan voor kinderen (8-12 jaar), tieners (12-14 jaar en 15-18 jaar) en jongeren (vanaf 18 jaar). De kinderkampen vinden plaats op een terrein waarin kinderen in tenten slapen. Bij de tieners slapen ze in een groepsaccomodatie. Bij alle kampen is er een leuke mix van sport, spel en  verdiepende programma. De jongeren worden ook deels (onderbegeleiding) verantwoordelijk gemaakt voor programma onderdelen. 

YOY
YOY kampen is een christelijke organisatie die zomerkampen voor kinderen (groep 4 t/m 7) en tieners (groep 8 en voorgezet onderwijs) organiseert. In drie weken zomervakantie vinden 9 verschillende kampen plaats. Met spetterende sport en spel activiteiten en bieden zij de kinderen en tieners elke dag een creatief programma rondom een Bijbels thema. 

Kinderen en tieners kunnen bij bovenstaande kampen terrecht voor mooie kampen in en om de zomer. Maar ook jongeren en jongvolwassenen kunnen veel leren en meemaken als leiding van een kamp. Naast deze zomerkampen, kunnen jongeren en jongvolwassenen zich in de zomer ook inzetten in het recreatiewerk op campings van Dabar van IZB

De wereld heeft een kerk nodig die leven brengt. Daarom verzamelen we de beste initiatieven uit ons netwerk.

Hielp deze KerkenToolkit jou om een volgende stap te zetten?

Of word persoonlijk deelnemer (vanaf € 5 per maand) en ontvang het boek Samen Jong nu cadeau

Nog meer aanbod uit het grootste christelijke netwerk

bekijk alle toolkits

Kerst en advent 2022

Hoe geef je vorm aan advent en kerst? Er zijn vele initiatieven vanuit het netwerk van MissieNederland. We maakten er ee…
Lees verder

Week van de Opvoeding 2022

Van 3 t/m 9 oktober 2022 vindt de Week van de Opvoeding plaats. Organiseer een activiteit, bemoedig ouders uit je gemeen…
Lees verder

Kinderwerkmateriaal

Welk kindermateriaal gebruik jij voor het kinderwerk in of om jouw gemeente? Er is veel materiaal te vinden. En dat is m…
Lees verder