Aandacht voor de minst bereikten

KerkenToolkit

29 april 2021
  • Profielafbeelding van Jan Willem Janse
    Door:
    Jan Willem Janse

Logo No ChoiceDiverse christelijke (zendings)organisaties roepen met de campagne No Choice kerken op om aandacht te geven aan de minst bereikte volken. Want er zijn nog 3 miljard mensen die nooit van Jezus hebben gehoord. Hoe kun je met jouw gemeente hier aandacht aan besteden? 

De partners in ons netwerk helpen je hierbij. In dit artikel zetten we het aanbod van de deelnemers van No Choice (en van MissieNederland) op een rijtje.

Pubquiz No Your Choice
Het is tijd om te kiezen in de pubquiz van No Choice. Zijn er 1, 2 of 3 miljard mensen die nu geen mogelijkheid hebben om voor Jezus te kiezen? Wie heeft er oog voor de minst bereikte volken in de wereld? In een interactieve quiz kun je persoonlijk of als groep je kennis rondom missie testen. Met inspirerende verhalen, fijne prijzen en verbazingwekkende cijfers.

Belevingsspel 'Wegwijs Boeddhisme' (OMF)
Een belevingsspel voor kleine groepen met als doel leren en betrokken-zijn,

Belevingsspel 'Wegwijs Islam' (OMF) 
Een belevingsspel voor kleine groepen met als doel leren.

Belevingscentrum Missie & Media (TWR)
In Missie & Media neemt TWR je mee naar verre landen. Op een actieve manier ervaar je zelf hoe het is om in een land als Noord-Korea het evangelie te horen.

Bijbelstudie Project Filippus (Bible League) 
Wereldwijd maakt Bible League gebruik van het Bijbelstudieprogramma 'Project Filippus'. Het is verrassend en verrijkend om hier als Bijbelstudiegroep of vereniging in de kerk aan mee te doen. Natuurlijk komen ze ook graag langs om hun werk te presenteren.

Gebedsweek voor wie Jezus nog niet kennen (Operatie Mobilisatie)
Bid gedurende de eerste volledige week van november mee voor meer arbeiders, vrijmoedigheid, open deuren en wijsheid. Operatie Mobilisatie stelt een pakket beschikbaar voor mensen die de gebedsweek in hun geloofsgemeenschap willen organiseren. In 2022 vindt deze plaats van 6 t/m 12 november.

Kairos-curus (ABC-gemeenten, Bethel Drachten, Jeugd met een Opdracht, Operatie Mobilisatie, WEC Nederland)
De Kairos-curus helpt mensen na te denken over Gods plan met de wereld en de rol van de kerk daarin.

Omarm een volk (Frontiers)
Een gebedsproject waarbij kerken bidden voor onbereikte moslimvolken. Minimaal 12 individuen of 12 groepen in de kerk bidden beurtelings een maand lang voor dit volk. Gebedsboekjes en al het nodige materiaal wordt aangeleverd door Frontiers.

School of Frontier Missions (YWAM Nederland)
In een online trainingsprogramma kun je je toewijden en voorbereiden op het delen van je leven in onbereikte gebieden. Je ontvangt strategieën en tools die je helpen om te dienen op het zendingsveld. 

Strategie ontwikkelen (Jesus.net)
Jesus.net helpt je met het beschikbaar stellen van en het ontwikkelen van een strategie voor een leesplan in YouVersion (bijvoorbeeld over de Grote Opdracht) en het ontwikkelen van strategie voor de lokale kerk om (lokaal) mensen te bereiken.

Ranglijst Minst bereikte volken (GlobalRize)
Global Rize maakte een ranglijst met de minst bereikte volken. 

The Task Unfinished (OMF)
Deze interactieve workshop voor kleine groepen heeft als doel bewustwording.

The Bucketlist (Interserve)
Interserve heeft een originele en inspirerende workshop met de naam “The Bucketlist”. Jongeren van 16 – 25 jaar worden op een creatieve en interactieve manier uitgedaagd om God te betrekken bij het maken van plannen voor hun toekomst, bijvoorbeeld door een korte uitzending naar een land in de Arabische of Aziatische wereld op hun eigen bucketlist te zetten.

Verhalenverteller (Wycliffe)
Fotograaf Bart Sikkema reisde voor Wycliffe naar Papoea-Nieuw-Guinea, Kenia, Tanzania en Benin. Hij heeft bijzondere mensen mogen ontmoeten en aangrijpende getuigenissen opgeschreven. Terug in Nederland trekt hij het land door om zijn ervaringen, foto’s en verhalen te delen op scholen, in kerken en bij allerlei verenigingen. 

Sponsor worden
Uiteraard kun je ook sponsor worden van de projecten die door al deze gedreven organisaties worden geïnitieerd. Kijk op hun websites voor meer informatie.

Thema: Minst bereikte volken

Deze toolkit hoort bij het thema 'Minst bereikte volken' van ons netwerk No Choice. Ontdek op ons thema-overzicht meer artikelen en mogelijkheden om met jouw christelijke geloofsgemeenschap of community een volgende stap te zetten.

Missen we nog iets?

Het kan zomaar dat jij of jouw organisatie een dienst aanbiedt die helemaal past bij dit overzicht. Als jouw organisatie deelnemer is van MissieNederland plaatsen we jouw aanbod er graag bij. Vul je aanbod in op deze pagina.

De wereld heeft een kerk nodig die leven brengt. Daarom verzamelen we de beste initiatieven uit ons netwerk.

Hielp deze KerkenToolkit jou om een volgende stap te zetten?

Of word persoonlijk deelnemer (vanaf € 5 per maand) en ontvang het boek Samen Jong nu cadeau

Nog meer aanbod vanuit de grootste christelijke alliantie van Nederland

bekijk alle toolkits

Toolkit_beeldmerk_grijs

MissieNederland gelooft dat Jezus de potentie heeft gegeven aan de kerk, zijn lichaam, om leven te brengen in de wereld. Met onze alliantie reiken we de kerk steeds weer een volgende stap aan om haar potentieel te verwezenlijken. Met onze KerkenToolkits helpen we je wegwijs te maken in het beschikbare aanbod van al onze alliantiepartners.

 

Noodhulp bij aardbeving Marokko

Op welke manier kan jouw kerk vanuit naastenliefde ondersteuning bieden waar de nood het hoogst is? Verschillende organi…
Lees verder

Herdenking slavernijverleden

Vanaf 1 juli 2023 t/m 1 juli 2024 is het officiële Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Verschillende partners van Mi…
Lees verder

Heel de schepping

Het evangelie is goed nieuws voor heel de schepping. Maar hoe geven we daar als kerk gestalte aan? Zijn wij ook goed nie…
Lees verder