Jeugdevents

17 april 2019
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door: Martine Versteeg

Events kunnen een hele belangrijke rol hebben in de vorming van het geloof van een kind, tiener of jongere. Juist het ontmoeten van en een tijdje intensief optrekken met leeftijdgenoten die ook hun weg zoeken achter Jezus aan geeft vaak een impuls aan hun eigen geloofsgroei. Ze ervaren dat ze niet de enige zijn die geloven, of die hun weg daarin zoeken.

Ga en doe dus ook mee met een (of alle) jeugdwerk events uit het MissieNederland netwerk en vergeet de kinderen, tieners en jongeren niet mee te nemen 😉:

CWN-conferenties
De Charismatische Werkgemeenschap Nederland organiseert in de Hemelvaart weekend en in de herfstvakantie hun conferenties. Voor zowel kinderen, tieners en jongeren is er een bruisend programma vol sport, spel en diepgang. Naast het jeugdprogramma is er ook een programma voor volwassenen. Komende conferentie is van 29 mei t/m 2 juni.

EO-jongerendag
De EO-Jongerendag is het grootste christelijke jongerenevenement van Nederland die zich richt op jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Op dit feest ontdek je (opnieuw) dat God van jou houdt en dat geloven in Jezus een tof avontuur is! Dit jaar is de EO-jongerendag op 25 mei in de Ahoy Rotterdam.

Gave-festival
Stichting Gave organiseert jaarlijks het Gave-festival. Een multiculturele ontmoeting tussen Nederlandse en vluchtelingenjongeren met muziek, spel, sport en lekker eten. Iedere Nederlandse en vluchtelingen- jongere vanaf 15 jaar die zin heeft in een multicultureel feestje is welkom. 

Huis van Belledag
De Huis van Belledag is het event voor tienermeiden (12 tot 16 jaar). Een dag met stoere, grappige, leuke, interessante workshops en activiteiten met diepgang. Leuk om naar toe te gaan met jouw tienermeiden groep of voor ouders samen met hun tienermeid. De Belledag is meestal rond begin april.

Kerstconferentie
HGJB organiseert elk jaar de Kerstconferentie. Rond de duizend jongeren tussen de 17 en 26 jaar komen drie dagen bij elkaar voor een feest van ontmoeting, gezelligheid en diepgang. Datum voor komende versie nog niet bekend.

New Wine Zomerconferentie
Tijdens de Zomerconferentie van New Wine is er voor zowel kinderen als tieners en jongeren een spetterend programma. Laat je als jongere inspireren en bemoedigen door de Generation programma (17-25 jaar). Ontmoet als tiener leeftijdsgenoten en heb een toffe tijd bij de NEXT-programma terrein (13-17 jaar). Of ga als kind een mooie tijd tegemoet bij het kinderprogramma. Komende conferentie is van 20 tot en met 26 juli.

PaasChallenge
In de Paasnacht doen ruim vierhonderd tienergroepen (12-18 jaar) mee aan de PaasChallenge van Jong Protestant, JOP. Door dit spannend spel met puzzels, achtervolgingen en gesprekken in de nacht leren kruipen jouw tieners in de huid van de volgelingen van Jezus in de tijd van zijn sterven en opstanding. Dit jaar is de PaasChallenge op 20 april en heeft als thema: ‘Winnen of verliezen?

Pinksterconferentie Opwekking
In het Pinksterweekend is elk jaar de Opwekking Pinksterconferentie. Tienduizenden christenen komen bij elkaar. Een mooi moment om als gezin, of als tiener of jongerengroep een toffe tijd te hebben met elkaar en met God. In de TEENZONE kun je als tiener (13-17 jaar) terecht voor fun & action, gave muziek, radicale prediking en spannende buitenactiviteiten. Voor jongeren (18-25 jaar) is er ook een apart terrein met inspirerende ontmoeten, sprekers en events. Kinderen kunnen hun geluk op bij het kinderterrein met voor elke leeftijd een passende en spetterend programma. Komende Pinksterconferentie is van 7 tot en met 10 juli.

Scholieren weekend
Een keer per jaar is de Scholieren weekend van de HGJB. Scholierenweekend is de combinatie van ontdekken wie God is, gezelligheid, knettergek doen, anderen ontmoeten en praten over God en geloof voor tieners van 13 tot 17 jaar. Datum voor komende editie nog niet bekend.

Sirkelslag
Sirkelslag is een online interactieve wedstrijd tussen tienergroepen of kinderclubs. Doe de opdrachten, verdien punten, leer spelenderwijs een Bijbelverhaal of thema kennen en ga de strijd aan met 500 andere groepen uit het land. Jong Protestant, JOP heeft twee versies ontwikkeld: Sirkelslag KIDS voor kinderclubs (groep 6 t/m 8) in november en Sirkelslag YOUNG voor tienergroepen (12 t/m 16 jaar) in februari.

Teenstreet
Teenstreet van Operatie Mobilisatie is een jaarlijkse, christelijke conferentie voor tieners (tot en met 17 jaar). Eén week lang vol God, vrienden en plezier! Met bijna 2000 tieners uit 20 verschillende landen. Verdwijnen in de grote massa is niet mogelijk door de kleine coachgroep. De Teenstreet 2019 editie is van 27 juli tot en met 3 augustus in Offenburg, Duitsland. Er is ook elk jaar een speciale Nederlandse versie van Teenstreet: Teenstreet@Home

Winter Wonder Weekenden
De jeugd en jongeren werkgroep van de Charismatische Werkgemeenschap Nederland organiseert jaarlijks het Winter Wonder Weekend voor tieners van 13 tot 19 jaar. Het weekend vindt elk jaar plaats in een andere dorp of stad. Er is een afwisselend programma van workshops, lofprijzing en een groot spel. Op de zondag organiseren zij samen met de lokale gemeente een jeugddienst. Datum volgende editie nog niet bekend.

Youth Events
Het doel van de Youth Events van het Leger des Heils is om jongeren (rond de 18 jaar) van binnen en om de Leger des Heils kerken met elkaar te verbinden, Jezus te leren kennen, te laten groeien in hun geloof, laten meewerken en jongeren te inspireren tot actie. Het evenement vindt plaats op verschillende plekken in het land, zo blijft het bereikbaar voor iedereen.

Nog meer aanbod uit ons netwerk

Bidden met jeugd

Ben jij op zoek naar tips, materiaal en artikelen om jeugd te inspireren en activeren voor gebed? Wij zetten artikelen, …
Lees verder

Kerst en Nieuwjaar 2021/2022

Denk je na over hoe je kerst en oud en nieuw in de gemeente viert? MissieNederland verzamelt voor jou alle materialen en…
Lees verder

Zomerkampen voor kinderen, tieners en jongeren

Kinderen en jongeren vinden in christelijke kampen een plek om hun geloof te delen. Uit onderzoek blijkt dat ouders hun …
Lees verder