Sla links over
Hoofdinhoud

Kerkproeverij

Kerkproeverij: Meer dan welkom

Als kerk ben je blij met je gasten. Toch? Je heet ze welkom, biedt ze eventueel een bak koffie aan, en begeleidt ze de dienst door. Mensen welkom heten, dat lukt (meestal) wel. Maar hoe nodig je ze uit?

Zaterdag 15 en zondag 16 september vindt het landelijke initiatief 'Kerkproeverij' plaats. Een initiatief dat niet alleen maar mensen laat proeven aan de kerk, maar de kerk ook echt helpt om missionair te groeien. Want de ander uitnodigen om naar de kerk te gaan, dat is niet altijd makkelijk. 

Diverse kerkgenootschappen, organisaties en landelijke media ondersteunden de campagne. Ook MissieNederland is hierbij betrokken. Samen geven we vorm aan de campagne, en rusten we kerken toe. Ter voorbereiding op de campagne ontwikkelen we ondersteunend materiaal dat kosteloos gebruikt kan worden. Te denken valt aan: uitnodigingskaarten, introductievideo's, ideeën rondom sociale media, etcetera. Daarnaast wordt op de website van Kerkproeverij zichtbaar op welke plekken in Nederland mensen kunnen proeven aan de kerk tijdens de Kerkproeverij. Juist omdat we dit samen doen met andere kerken, wordt de campagne een prachtig getuigenis van eenheid. 

Ga naar kerkproeverij.nl