Kerkproeverij

Kerkproeverij stimuleert geloofsgemeenschappen om een cultuur van uitnodiging te vormen en ondersteunt hen daarbij. Het concept is simpel: jouw gemeenteleden worden uitgedaagd om iemand uit de persoonlijke kring uit te nodigen om mee te gaan naar een samenkomst.

Veel christenen vinden het niet gemakkelijk om iemand uit te nodigen voor een kerkdienst. Iemand uitnodigen voor iets waar je zelf veel waarde aan hecht, kan behoorlijk spannend zijn. Wat als iemand ‘nee’ zegt? Tegelijkertijd zien we ook mensen die zoeken; naar geluk, relaties en de zin van het leven. We zien dat de drempel om een samenkomst te bezoeken vaak hoog kan zijn. Hierdoor krijgt de kerk (bijna) geen kans om antwoord te geven of te zijn op de zoektocht. Een samenkomst bezoeken is – zeker wanneer je alleen bent – voor veel van deze mensen een te grote stap. Ze wachten erop om uitgenodigd te worden. Om samen met een bekende die stap te kunnen zetten.

mensen wachten erop om uitgenodigd te worden

We willen zien dat christenen vertrouwd raken met het (ontspannen) uitnodigen van de mensen om hen heen. We willen een cultuur zien in de kerk waar het gewoon is om een gast mee te brengen, of die gast nu gelooft of (nog) niet. Uiteraard zien we daarbij graag dat die genodigde méér dan welkom is. Zo kunnen zij proeven aan de kerk en aan waar zij voor staat.

Kerkproeverij is een initiatief van de Raad van Kerken, in samenwerking met EO, KRO-NCRV, MissieNederland en Alpha Nederland. Er zijn maar liefst 22 kerkgenootschappen die hun medewerking aan de campagne verlenen. 

Doe mee met Kerkproeverij 2020 en meld je gemeente aan

Daag jij je gemeenteleden uit om tijdens Kerkproeverij 2020 iemand uit te nodigen? Op 10 en 11 oktober 2020 wordt heel Nederland uitgenodigd om eens naar een kerkdienst te komen. Doet jouw gemeente mee? Laat het ons weten op www.kerkproeverij.nl en ontdek direct de handige downloads.

Je voorbereiden op Kerkproeverij

alle artikelen

Van schaamte naar een onweerstaanbare uitnodiging

In Westerse landen overweegt 80-95% van de kerkbezoekers niet de stap te nemen om een ander uit te nodigen voor een kerk…
Lees verder

Je buurt uitnodigen voor Kerkproeverij op Burendag

Het concept van Kerkproeverij is heel eenvoudig: jij en de leden van jouw geloofsgemeenschap worden uitgedaagd om een an…
Lees verder

Lokale media benutten tijdens Kerkproeverij

Het creëren van een cultuur van uitnodiging, dat is het doel van het initiatief Kerkproeverij. In een weekend in se…
Lees verder