Sla links over
Hoofdinhoud

Kerkproeverij

Stimuleer een cultuur van uitnodiging met Kerkproeverij

Kerkproeverij stimuleert geloofsgemeenschappen om een cultuur van uitnodiging te vormen en ondersteunt hen daarbij. Het concept is simpel: jouw gemeenteleden worden uitgedaagd om iemand uit de persoonlijke kring uit te nodigen om mee te gaan naar een samenkomst.

Veel christenen vinden het niet gemakkelijk om iemand uit te nodigen voor een kerkdienst. Iemand uitnodigen voor iets waar je zelf veel waarde aan hecht, kan behoorlijk spannend zijn. Wat als iemand ‘nee’ zegt? Tegelijkertijd zien we ook mensen die zoeken; naar geluk, relaties en de zin van het leven. We zien dat de drempel om een samenkomst te bezoeken vaak hoog kan zijn. Hierdoor krijgt de kerk (bijna) geen kans om antwoord te geven of te zijn op de zoektocht. Een samenkomst bezoeken is – zeker wanneer je alleen bent – voor veel van deze mensen een te grote stap. Ze wachten erop om uitgenodigd te worden. Om samen met een bekende die stap te kunnen zetten.

We willen zien dat christenen vertrouwd raken met het (ontspannen) uitnodigen van de mensen om hen heen. We willen een cultuur zien in de kerk waar het gewoon is om een gast mee te brengen, of die gast nu gelooft of (nog) niet. Uiteraard zien we daarbij graag dat die genodigde méér dan welkom is. Zo kunnen zij proeven aan de kerk en aan waar zij voor staat.

Landelijke campagne 

Kerkproeverij geeft met een landelijke campagne ondersteuning aan deze beweging. De focus van deze campagne ligt in 2019 op het weekend van 28 en 29 september. Je kunt uiteraard ook beslissen om op een andere datum mee te doen.

Doe mee!

Bereid je gemeente voor. Bestel de Kerkproeverij-special van IDEAZ in onze webshop, of bekijk diverse artikelen met tips op de website van Kerkproeverij. Doe je mee in september? Vul dan ook even het formulier in op de website.

www.kerkproeverij.nl

Kerkproeverij is een initiatief van de Raad van Kerken, in samenwerking met EO, KRO-NCRV, MissieNederland en Alpha Nederland. Er zijn maar liefst 22 kerkgenootschappen die hun medewerking aan de campagne verlenen.