Waarom zou je als kerk aanhaken bij Everyone2023?

6 juni 2023
  • Profielafbeelding van Sven Leeuwestein
    Door:
    Sven Leeuwestein

Zaterdag 24 juni staat er iets bijzonders te gebeuren. Het wereldwijde christelijke samenwerkingsverband Empowered21 organiseert in samenwerking met vele Nederlandse kerken en christelijke organisaties het evenement EVERYONE2023. Deze zogenaamde 'viering van hoop' in het Olympische Stadion in Amsterdam zal het startschot vormen van 10 jaar evangelisatie. Het doel hiervan is dat in 2033 elk mens op aarde een authentieke ontmoeting met Jezus Christus zal hebben in de kracht van de Heilige Geest. Naast meer dan 7.000 kerkelijke- en missionaire leiders, sprekers en evangelisten uit meer dan 115 landen komen ook duizenden Nederlandse christenen bij elkaar om samen te zingen, bidden en het evangelie te delen met bezoekers uit Amsterdam en Nederland tijdens een inspirerend programma met bands en sprekers van over de hele wereld.  

Hier volgen 5 redenen waarom je als kerk zou willen deelnemen aan dit bijzondere evenement:

1. Je wilt de hoop die je als kerk in het evangelie hebt vieren met anderen 

Er is hoop. Misschien ken je de bekende evangelische uitspraak nog wel uit de vorige eeuw. In een tijd waarin allerlei zaken onder druk staan vind je het belangrijk om de hoop die we als kerken in het evangelie hebben te vieren als een geloofsuitspraak over het leven, vrienden en familie, het werk, de buurt en Nederland. Je wilt die hoop graag zichtbaar vieren met de vele andere kerken in ons land die dezelfde beleving hebben en dat met anderen willen delen. Er is iets bijzonders aan samenkomen met christenen uit 115 landen om te zingen, te bidden en Gods Aangezicht te zoeken. Je wilt als geloofsgemeenschap meer over kerkmuren heen kijken en begrijpt dat dit daarvoor een bijzondere mogelijkheid is. 

2. Als kerk ben je bewogen over de medemens 

Jezus werd gedreven door Gods liefde voor de ‘ene’ en jij herkent je het hart van je kerk daarin. Je beseft dat we allen gered zijn door het geloof en dat dit geloof enkel de genade van God is. Wanneer je met de kerk samenkomt zie je een verlangen dat anderen ook het eeuwige leven mogen ontvangen en de liefde van God persoonlijk zullen leren kennen. Je bid als gemeente voor de redding van de naaste maar verlangt ernaar dat ook mensen ver weg God zullen leren kennen. Het besef dat wereldwijd miljarden mensen Jezus nog niet kennen of nog afwijzen overweldigt jullie soms maar brengt je kerk ook in beweging. Je vind dat het belangrijk is om daadwerkelijk het evangelie te delen en doet als kerk graag mee met de outreach op zaterdagmorgen 24 juni in Amsterdam. 

3. Je wil als kerk graag gehoor geven aan de grote opdracht

De grote opdracht van Jezus Christus gaat over het discipelen van mensen zodat ze gedoopt worden in Geest en water en de geboden van God leren onderhouden. Je bent als lokale kerk onder de indruk van de visie van Empowered21 en begrijpt dat we als vaak zeer verschillende geloofsgemeenschappen elkaar nodig hebben om iedereen te bereiken. Je staat ervoor open om als kerk een steentje bij te dragen en wil op de leiding van de Heilige Geest leren vertrouwen om Gods grote plan mede door jullie heen te volbrengen. Je zoekt als kerk naar passende vormen en verbinding en hoopt op bekrachtiging om de komst van het Koninkrijk door jouw kerk heen te zien ontstaan.  

4. Je wilt als kerk graag anderen geïnspireerd zien raken 

Er ligt een unieke inspiratie in grote samenkomsten die een aanvulling kan zijn op het belang van kleine groepen en samenkomsten van lokale geloofsgemeenschappen. De ritmes van het leven en sleur van iedere dag kan even doorbroken worden door met duizenden christenen samen te komen en de kracht van Gods Geest meer te ervaren. Want als kerk begrijpt je dat evenementen waarin dat kan gebeuren met christenen van over de hele wereld, die ook nog een gedeeld verlangen hebben, niet elke dag voorbijkomen. Die inspiratie wil je graag in je kerk of groep zien komen en je maakt graag tijd vrij om hen mee te nemen naar dit evenement. 

Lees onder het kader het laatste argument

Follow-up voor nieuwe gelovigen na Everyone2023

Voor het maken van discipelen is er samenwerking nodig tussen kerken en de outreaches in de stad. De City Impact Connection App wil hierin helpen, via een followup-leider van jouw kerk. Tijdens de outreaches worden de mensen van de stad bereikt met het evangelie. Om een blijvende impact en groei in geloof teweeg te brengen, stuurt de app de gegevens van bereikte (geïnteresseerde) mensen naar de followup-leider van een kerk. Dit zal een kerk zijn die dicht in de buurt zit van waar de bereikte persoon zelf woont. De followup-leider van de kerk kan dan snel een vervolg en follow-up verzorgen, door deze nieuwe gelovige persoonlijk binnen 3 dagen te benaderen en hem of haar op te nemen in de kerk en kring.

5. Je vindt dat de kerk meer zichtbaar mag worden 

In een tijd waarin allerlei stromingen en stemmen de publieke ruimte gebruiken om anderen uit te nodigen hun bronnen en waarden over te nemen, vind je de kerk te stil. Je verlangt ernaar dat het Evangelie van het Koninkrijk dat Jezus Christus bracht een helder geluid in de samenleving zal hebben. Door deel te nemen aan EVERYONE2023 laat je zien dat de Kerk springlevend is en dat de kracht van het evangelie tot behoud niet veranderd is.  

Andere reden?

Nu kan het zijn dat je niet echt herkent in bovenstaande redenen maar wel reuze nieuwsgierig bent geworden. Kom gerust met je kerk en ervaar samen met duizenden anderen een fantastisch stadion evenement met bekende worship bands en sprekers tijdens EVERYONE2023. 

Ga naar www.everyone2023.com voor gratis registratie. 

Wellicht vind je dit ook interessant

Er gewoon zijn: aansluiten bij wat God doet

Onze buurtbarbecue loopt ten einde. Alles is weer opgeruimd. We zitten nog even na te praten en dan wandelt ineens Abdi …
Lees verder

Ga op weg én vorm een liefdevolle eenheid

Als het gaat over het belang van missionair zijn, kun je soms de indruk krijgen dat het op gespannen voet staat met het …
Lees verder

Is het wel terecht om te geloven in de kracht van de lokale kerk?

Is het terecht om te geloven in de kracht van de lokale kerk? En hoe nadrukkelijk moet je dan als kerk aanwezig zijn in …
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Verken dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Verken dit thema

Zie de wereld

Wat is vandaag de dag de rol van de Nederlandse kerk? Zien we de wereld nog? Wat gebeurt er met ons als we met de ogen van Jezus naar de wereld kijken?
Verken dit thema

Heel de schepping

Onze omgang met de schepping heeft alles te maken met het brengen van leven in de wereld. Voor mensen in kwetsbare gebieden en voor komende generaties. Welke rol heeft de kerk?
Verken dit thema