5 misverstanden over zendelingen

18 maart 2016
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Uit het oog is uit het hart. Helaas geldt dat ook vaak voor ons contact met onze zendelingen. 5 dingen die je (misschien) nog niet wist.

1. "We merken het niet als je onze nieuwsbrief niet leest."

Veel zendingswerkers doen erg hun best op hun nieuwsbrief. Met de huidige technologische mogelijkheden kunnen ze heel goed zien hoeveel mensen hun nieuwsbrief openen en lezen. Ontmoedig ze niet door hun nieuws te negeren!

2. "We hebben geen tijd voor jouw gebedspunten."

Natuurlijk, zendelingen vragen om ons gebed, maar ze willen ook graag voor ons bidden! Houd ze op de hoogte van jouw gebedspunten.

3. "We vinden het heerlijk om energiek voor jouw kerk te spreken als we terug zijn."

Zendelingen willen graag vertellen wat God aan het doen is, maar vaak zijn ze ook best moe als ze terug zijn van een paar jaar hard werken met weinig adempauzes. Ook hebben ze last van hun eigen cultuurschok. Besef bovendien dat niet alle zendelingen de gave bezitten om voor grote groepen te spreken.

4. "Als we terugkomen, zijn we dezelfden als toen we weggingen."

Ze zien er misschien hetzelfde uit, maar vanbinnen zijn ze wel veranderd. Ervaringen op het zendingsveld veranderen de interesses en voorkeuren van mensen.

5. "We zijn perfecte gelovigen.

Dat zijn ze niet. Het zijn gewone mensen die beantwoorden aan de roep van God om in een andere cultuur te werken. Ze worstelen ook met zonde, maken ruzie in hun gezin en worden soms gek van hun kinderen. Zendingswerkers willen niet als helden gezien worden, hoewel een beetje positieve bevestiging natuurlijk wel fijn is.

Bron: www.churchleaders.com

Wellicht vind je dit ook interessant

Vijf tips om je zendeling te ondersteunen

Het vertrek van een zendeling zorgt vaak voor veel reuring in de kerk. Maar hoe zit dat na een paar maanden of een paar …
Lees verder

Is het wel terecht om te geloven in de kracht van de lokale kerk?

Is het terecht om te geloven in de kracht van de lokale kerk? En hoe nadrukkelijk moet je dan als kerk aanwezig zijn in …
Lees verder

Zo strijden kerken in Congo voor gelijkwaardigheid tussen man en vrouw

Geweld is in de Democratische Republiek Congo (DRC) helaas aan de orde van de dag en je komt het tegen in alle lagen van…
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Verken dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Verken dit thema

Zie de wereld

Wat is vandaag de dag de rol van de Nederlandse kerk? Zien we de wereld nog? Wat gebeurt er met ons als we met de ogen van Jezus naar de wereld kijken?
Verken dit thema

Heel de schepping

Onze omgang met de schepping heeft alles te maken met het brengen van leven in de wereld. Voor mensen in kwetsbare gebieden en voor komende generaties. Welke rol heeft de kerk?
Verken dit thema

Wat is MissieNederland?

Zien

wij zien

Wij zien een gebroken wereld die het leven in volheid mist waarvoor Jezus naar de wereld is gekomen.

Geloven

wij geloven

Wij geloven dat Jezus potentie geeft aan zijn kerk om leven te brengen in de wereld. 

Zijn

wij zijn

Wij zijn een alliantie die de evangelische beweging verbindt en vertegenwoordigt om samen de kerk te helpen haar potentieel te verwezenlijken.

Bieden

wij bieden

Wij bieden een verbindend evangelisch platform dat betrokken kerkleden helpt om met hun lokale geloofsgemeenschap leven te brengen in de wereld.