Ontdek hoe dit netwerk jou een stap verder kan helpen bij het kerk zijn met alle generaties

Verken de kernwaarden en zet een volgende stap

Naar de themapagina

Samen Jong: Kerkzijn met alle generaties

samenjong_logo_tag_kleurIn het boek Samen Jong ontdekken we zes kernwaarden die helpen om kerk te zijn met álle generaties. Maar hoe pas je deze kernwaarden toe in je lokale context? Dat is niet altijd eenvoudig.

Bijna twintig alliantiepartners van MissieNederland hebben zich daarom verenigd in het netwerk Samen Jong. Zij geloven in de potentie van de geloofsgemeenschap en ontwikkelen samen middelen en mogelijkheden om lokale visiedragers te ondersteunen bij het vormgeven van een 'Samen Jong-cultuur'. Dit doen we in de vorm van verdiepende content, handvatten, coaching en begeleiding. Zo helpen wij als netwerk lokale kerken in beweging te komen om de missie van Jezus uit te leven naar en met de volgende generaties. 

Wil je ook meewerken aan projecten die de lokale kerk in beweging brengen voor de volgende generaties? Word deelnemer van MissieNederland!

Ontdek meer over deelnemerschap   of neem contact op met Martine Versteeg

Nieuws van netwerk Samen Jong

meer nieuws van MissieNederland
12 juli 2023

Seminartrack over kerkzijn met alle generaties tijdens New Wine Zomerconferentie 2023

Tijdens de New Wine Zomerconferentie worden vier seminars gegeven die in het teken staan van kerk zijn met alle generati…
Lees verder
17 juni 2022

Nieuw boek Samen Jong biedt 6 waarden voor een kerk met alle generaties

KokBoekencentrum en MissieNederland presenteren zaterdag 18 juni de nieuwe uitgave Samen Jong: Kernwaarden van een kerk …
Lees verder
20 mei 2022

Nieuw boek en netwerk ‘Samen Jong’ helpen bij kerkzijn met álle generaties

Zaterdag 18 juni presenteren MissieNederland en KokBoekencentrum de nieuwe uitgave Samen Jong: Kernwaarden voor een kerk…
Lees verder
Met onze alliantie helpen we lokale geloofsgemeenschappen steeds een stap verder

Help jij ons om de kerk te versterken bij het brengen van leven?

Ik wil eerst meer weten over wat jullie doen

Zien

wij zien

Wij zien een gebroken wereld die het leven in volheid mist waarvoor Jezus naar de wereld is gekomen (Johannes 10 vers 10).

Geloven

wij geloven

Wij geloven dat God christenen met hun geloofsgemeenschap opdracht geeft om vanuit eenheid mee te doen aan zijn missie van hoop, herstel en redding voor deze wereld.

Zijn

wij zijn

Wij zijn een alliantie die, vanuit passie voor Gods (wereldwijde) missie, evangelisch Nederland verbindt, versterkt en vertegenwoordigt.

Bieden

wij bieden

Wij bieden een platform dat (evangelische) christenen met elkaar verbindt en hun passie om deel te nemen aan Gods missie versterkt. Wij bieden vertegenwoordiging van deze christenen op invloedrijke plekken.