24 mrt.

vrijdag 24 maart 2023 tot vrijdag 24 maart 2023

Begin: 9.30 u Einde: 15.00 u Thema: Optreden in spannende (groeps)gesprekken Organisatie: Gerard van der Schee (Netwerk Vredestichters) Locatie: de Lichtboog Houten Kosten: 60 euro incl. lunch E-mailadres: gerard@vdschee.nl Toelichting:

We zien dat leidinggevenden vaak moeite hebben om met hun team, de gemeente of met een belangengroep proactief, wijs en moedig in gesprek te gaan. Een spannende situatie vraagt altijd om een gesprek, maar hoe geef je dat vorm? Hoe krijg je een constructieve, open sfeer en voorkom je escalatie? En hoe pas je dat toe in een (gemeente)vergadering als er vooraf al spannende onderwerpen bekend zijn? Daarover gaat het symposium op vrijdag 24 maart 2023.

Arjan Zantingh van Stadskerk Groningen deelt zijn inzichten. In workshops gaan we in op:

Hoe start je het gesprek? – Hoe houd je het gaande? – Hoe rond je het af?
We staan stil bij de eigen emoties voorafgaand aan een spannend (groeps-)gesprek; bij wat de emoties en taal van anderen jou doen; bij denkkaders en spelregels. Aspecten als non-anxious-presence, heldere constructieve communicatie en gezamenlijke evaluatie komen vanzelfsprekend aan de orde.

Netwerk Vredestichters put uit een brede ervaring van meer dan 15 jaar en meer dan 85 trajecten in kerkelijke en persoonlijke situaties.

 • 5 mrt.

  Workshop kinderwerk

  A Rocha
 • 6 mrt.

  Workshop kinderwerk

  A Rocha
 • 7 mrt.

  TOP-Avond

  Youth for Christ
 • 8 mrt.

  Symposium 'Duurzaam durven denken vanuit de Bijbel'

  Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap en Faculteit Religie van de Vrije Universiteit