26 nov.

zaterdag 26 november 2022

Organisatie: Evangelisch College i.s.m. Evangelisch Werkverband, New Wine, Rafaël Nederland, Vineyard, VPE Locatie: Amersfoort Toelichting:

Het Evangelisch College biedt een unieke cursus ‘Charismatisch Spreken’ aan. Je leert hoe je kunt groeien in het afstemmen op Gods leiding bij het (s)preken. Het hele proces van voorbereiding, uitvoering en vervolg van je overdenking, Bijbelstudie of preek komt aan bod. De studiedagen bevatten naast uitleg en inspiratie veel oefenruimte, waarin je in een kleine groep met het geleerde aan de slag gaat.

Doelgroep
Charismatisch Spreken is bedoeld voor iedereen die regelmatig (s)preekt vanuit de Bijbel. De basisprincipes van bijbels verantwoorde exegese en hermeneutiek worden bekend verondersteld. Zo ook de basisprincipes van homiletiek ofwel de techniek van het presenteren. 

Docenten
De module wordt verzorgd door Frans Blok (als voorganger en bestuurslid verbonden aan de VPE) en Hans Alblas (coördinator en docent van het studietraject Gods Koninkrijk en de Heilige Geest).

Meer info en aanmelden
Aanmelden kan tot 7 november 2022.

Dit vak wordt aangeboden door de partners van het Studietraject ‘Gods Koninkrijk en de Heilige Geest’: New Wine Nederland, Evangelisch Werkverband, Rafaël Nederland, Vineyard Benelux en de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE), in samenwerking met het Evangelisch College.
 • 26 feb.

  Webinar: Moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken in de kerk

  Tearfund
 • 27 feb.

  Individueel begeleide stilteretraite voor crossculturele werkers

  Interserve
 • 29 feb.

  Cursus pastoraat: hoe help je mensen met psychische problemen?

  De Hoop ggz en Vrienden van De Hoop
 • 1 mrt.

  Wittenberg-Weekend

  De Wittenberg