18 mei

woensdag 18 mei 2022

Begin: 19:00 Einde: 22:00 Thema: Lessen uit Afrika Organisatie: Christ's Hope Nederland Locatie: Zwolle Kosten: Gratis Toelichting:

Op 18 mei 2022 organiseert Christ’s Hope Nederland een netwerkbijeenkomst in Zwolle. De aanleiding voor deze bijeenkomst is het afscheid van oud-directeur Jannetta Huisman en de kennismaking met de nieuwe directeur, Petra van Leeuwen.

Het programma van de avond, dat begint om 19.00 uur, staat in het teken van de vraag wat wij in Nederland kunnen leren van Afrika. De jarenlange samenwerking van Christ’s Hope in landen als Kenia, Tanzania, Namibië, Congo en Zuid-Afrika houdt ons een spiegel voor: hoe leven wij in Nederland met elkaar samen? Wat kunnen we leren uit Afrika?

Frank Rekers, van het Talking Stick Instituut, verzorgt een lezing over de Ubuntu-filosofie uit Zuid-Afrika. Deze filosofie, soms samengevat als ‘ik ben, omdat wij zijn’, draait om de kern van ons mens-zijn en onze verbondenheid met elkaar.

Naast een inhoudelijk programma zal er uitgebreid gelegenheid zijn voor ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.christshope.nl/bijeenkomst.

 • 26 feb.

  Webinar: Moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken in de kerk

  Tearfund
 • 27 feb.

  Individueel begeleide stilteretraite voor crossculturele werkers

  Interserve
 • 29 feb.

  Cursus pastoraat: hoe help je mensen met psychische problemen?

  De Hoop ggz en Vrienden van De Hoop
 • 1 mrt.

  Wittenberg-Weekend

  De Wittenberg