9 mei

maandag 9 mei 2022

Begin: 14.00 uur Einde: 15.15 uur Organisatie: Gave Locatie: Online Kosten: Grati E-mailadres: e.struikmans@protestantsekerk.nl Toelichting:

Op maandag 9 mei organiseren de organisaties van het ‘Expert Netwerk Migranten’ het webinar ‘Meer kleur in je kerk’ voor predikanten, voorgangers en andere belangstellenden. Wat zijn redenen om naar meer kleur in je kerk te streven? Waar schuurt het? En ook niet onbelangrijk: hoe kun je het aanpakken?

In Psalm 133 wordt gezegd dat het 'goed en heerlijk’ is als broeders samenwonen. Steeds meer migrantenchristenen zijn de laatste jaren in Nederland komen wonen. Toch zien we nog weinig vermenging tussen Nederlandse en migrantenchristenen als het gaat om de zondagse diensten en het samen beleven van het geloof. Tegelijk zouden beide groepen veel van elkaar kunnen leren. Hoe oefenen we ons als kerken in een open houding naar mensen met een andere culturele of geloofsachtergrond?

René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, professor Mechteld Jansen, oud-rector van de Protestantse Theologische Universiteit en ds. Jurjen ten Brinke, voorganger van de internationale gemeente Hoop voor Noord delen hun visie en ervaringen, en daarna is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Het Expert Netwerk Migranten bestaat uit: Evangelie & Moslims, Gave, International Church Plants, Protestantse Kerk in Nederland, stichting Geloofsinburgering.

 • 16 apr.

  Open avond Inside-out

  De Wittenberg
 • 18 apr.

  HGJB-predikantenlunch: in gesprek over jongeren en de eredienst

  HGJB
 • 19 apr.

  TeenStreet Small Group Leader Training

  TeenStreet
 • 20 apr.

  DAYCamp

  Camps4kids