27 nov.

vrijdag 27 november 2020

Begin: 09:30 Thema: Corona: vloek of zegen voor de kerk? Organisatie: Evangelisch College Locatie: Online Toelichting:

Het Evangelisch College organiseert jaarlijks een aantal inspirerende praktijkgerichte studiedagen om leiders in de kerk toe te rusten voor hun taak in de lokale gemeente. Deze studiedagen zijn bedoeld voor voorgangers, oudsten, kerkenraadsleden en andere leidinggevenden in de kerk. De eerste studiedag van het studiejaar 2020-2021 vindt online plaats op vrijdagochtend 27 november 2020 met als thema:

Corona: vloek of zegen voor de kerk?

Iedereen in de samenleving ondervindt de gevolgen van corona: ziekte, overlijden en eenzaamheid zijn trieste gevolgen van het virus. Maar ook de kerk lijdt onder het virus. Onder de confronterende titel ‘Corona: vloek of zegen voor de kerk?’ organiseert het Evangelisch College een studieochtend voor kerkleiders over dit onderwerp.

Opzet
De studieochtend duurt van 09:30 tot 12:45 uur en bestaat uit een drietal blokken met elk een eigen focus en wordt verzorgd door een veelzijdig team van inspirerende sprekers. Het programma wordt vanuit het auditorium van Christelijke gemeente De Wegwijzer in Almere professioneel in beeld gebracht en aangeboden middels een livestream via Youtube. In de pauzes is er een (facultatief) interactief programma in kleine groepjes via breakout rooms in Zoom. In deze groepen is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en eigen ervaringen te delen. Vanuit deze gespreksgroepen worden ook de vragen verzameld voor het afsluitende panelgesprek.

 • 16 apr.

  Open avond Inside-out

  De Wittenberg
 • 18 apr.

  HGJB-predikantenlunch: in gesprek over jongeren en de eredienst

  HGJB
 • 19 apr.

  TeenStreet Small Group Leader Training

  TeenStreet
 • 20 apr.

  DAYCamp

  Camps4kids