25 okt.

zondag 25 oktober 2020 tot zaterdag 31 oktober 2020

Organisatie: Tear Locatie: Online Toelichting:

Wat is rechtvaardig en wat heeft er prioriteit? De meningen in onze samenleving lopen hier momenteel schreeuwend over uiteen. Geen vragen die makkelijk te beantwoorden zijn. Tijdens The Justice Week, van 25 tot 31 oktober delen sprekers uit binnen- en buitenland hun kennis en inspirerende ervaringen met jou, zodat jij de balans kan opmaken over brandende issues van deze tijd. Ook leer je welke stappen je kunt nemen om recht te doen in je eigen omgeving.

Wat houdt The Justice Week in? 

The Justice Week is een online event met internationale sprekers en start op zondag 25 oktober. Je volgt een op maat gemaakt programma boordevol online en offline workshops en events.

Hoe het werkt?

Je kiest de thema’s en sprekers die jou interesseren. Zo ontstaat er een programma waarbij je een week lang kunt luisteren naar prikkelende speeches, met vragen aan de slag kunt gaan, met anderen kunt nadenken over actuele kwesties van recht en onrecht en kan vieren waar rechtbrengers al licht brengen. In plaats van één hele dag, zoals The Justice Conference, reserveer je gemiddeld één uur per dag voor jouw ‘moment of justice’. Er worden zowel online als offline momenten gefaciliteerd waar jij kennis kan opdoen over wat gerechtigheid is of waar je medestanders kunt ontmoeten.

Justice Issues

Deze week worden de burning issues besproken; thema’s die relevant zijn in onze huidige samenleving. Welke veranderingen zijn er in onze maatschappij gekomen vanwege de corona periode en hoe kunnen we hier mee omgaan? Nederland lijkt een land met een sterk zorgstelsel. Toch vallen er systematisch groepen buiten de boot. Welke groepen zijn dit en zou je zelf kunnen doen? En, hoe gaan we om met de klimaatontwikkelingen en de gevolgen die dit wereldwijd heeft? 

 • 24 jun.

  Bestudeer Openbaring

  Jeugd met een Opdracht Heidebeek
 • 29 jun.

  Zomerfestival

  De Wittenberg
 • 1 jul.

  Summerschool Een preek die staat als een huis

  Geloofwaardig Spreken
 • 3 jul.

  Christ's Hope Kringavond 'Zoek het Recht'

  Christ's Hope Nederland