5 jun.

vrijdag 5 juni 2020 tot vrijdag 8 mei 2020

Thema: Migranten bereiken in de Covid-19 tijd middels Al-Massira Organisatie: Netwerk Loving & Serving Muslims / Al Massira Nederland Locatie: Online Kosten: € 80,- p.p. / echtpaar € 120 Toelichting:

Wil jij graag het evangelie delen met anderstaligen op een manier die aansluit bij hun cultuur? Dan vind je in Al Massira een fantastische manier om dat te doen. Je maakt een reis door de Bijbel om uiteindelijk bij Jezus de Messias uit te komen. Daarmee volg je het voorbeeld van Jezus zelf die met de twee vrienden uit het dorp Emmaüs mee wandelde.

De Al-Massira cursus bestaat uit een serie van 13 films waarin een chronologisch overzicht van de Bijbel wordt gegeven. Aan de hand van de boodschappen en tekenen van de profeten in het Oude Testament krijgen de deelnemers antwoorden op hun vragen zoals:

 • Waarom is er zoveel ellende in de wereld?
 • Wie was de Messias en waarom kwam hij naar deze wereld?
 • Wat wil God van mij en wat is Zijn plan met mijn leven?
 • Zal God mij accepteren als ik sterf?
 • Kan ik door goede werken in de hemel komen?

De reis wordt enorm gewaardeerd, zowel door mensen die geïnteresseerd zijn in wat de Bijbel leert als door hen die in de boodschap van de Bijbel geloven. Het is mogelijk om dit met groepen te doen of individueel. In deze tijd van verplichte fysieke afstand, kun je de reis maken door de video’s via WhatsApp te delen en dan een online ontmoeting op te zetten.  Daarin kun je dan een open gesprek voeren en de vragen bespreken die er zijn.

De cursus is beschikbaar in 10 audio talen, waaronder Arabisch, Farsi, Turks en Engels, en 27 ondertitelingen en daarmee zeer breed inzetbaar. Uniek aspect is dat hij in het Midden-Oosten is gefilmd en door Arabieren geschreven.

Een Al Massira-cursus geven is niet moeilijk, maar het materiaal is veelzijdig. Wil je met het cursusmateriaal werken, dan volg je eenmalig een 2-daagse training. De cursus wordt nu online aangeboden door gepassioneerde trainers. Na deelname krijg je toegang tot alle materialen.

De eerstvolgende online training vindt plaats op 5 (avond), 6 (dag) en 8 (avond) juni 2020. 

Het al-Massira team Nederland

 • 21 mei

  Children at Risk: Human Trafficking

  Jeugd met een Opdracht Heidebeek
 • 24 mei

  Wittenberg-Weekend

  De Wittenberg
 • 24 mei

  JWO-module: Vieren: Spreken, vertellen en presenteren

  Evangelisch College
 • 24 mei

  Vrij Zijn Avondconferentie

  Vrij Zijn