13 mei

woensdag 13 mei 2020 tot woensdag 13 mei 2020

Begin: 20:00 uur Einde: 21:30 Thema: ‘Samen leren omgaan met psychische problemen’ Organisatie: De Hoop ggz en Stichting Vrienden van De Hoop Locatie: Online te volgen via Live stream Kosten: gratis E-mailadres: m.koers@vriendenvandehoop.nl Toelichting:
Op woensdag 13 mei organiseert De Hoop ggz een informatie- en ontmoetingsavond voor kerken. Vanwege het Corona-virus wordt de avond livestream uitgezonden. Het thema van de kerkenavond is ‘Samen leren omgaan met psychische problemen’. Wij nodigen u als predikant/voorganger, ouderling, diaken, pastoraal werker, mantelzorger of geïnteresseerde van harte uit om online mee te kijken. Meld u hier aan!


Omgaan met psychische problemen

Tijdens de avond bieden we u handreikingen hoe om te gaan met mensen in uw kerkelijke gemeente die worstelen met veelvoorkomende psychische problemen (zoals depressiviteit, burn-out of angst). Juist in deze tijd zijn zij extra kwetsbaar. Hoe kun je als kerkelijke gemeente om hen heen staan en een goed vangnet voor hen zijn? Deze avond ontvangt u praktische handvatten van professionals hoe hen te ondersteunen, te begeleiden en zo nodig door te verwijzen.

Inleiding door Carla Aantjes

De inhoudelijke inleiding op het thema wordt verzorgd door Carla Aantjes (regiebehandelaar bij De Hoop). Vooraf heeft u via het inschrijfformulier gelegenheid voor het stellen van vragen vanuit de pastorale praktijk. Daarnaast zal aandacht worden gegeven aan de manier waarop de kerken en De Hoop elkaar structureel kunnen versterken.

Hoe werkt het?

De thema-avond kunt u op 13 mei vanaf 20 uur online volgen via de livestream. Nadat u zich via de website (zie onderstaande knop) heeft ingeschreven, ontvangt u hiervoor een link. U kunt zich tot uiterlijk 11 mei gratis inschrijven voor deze bijeenkomst.

 • 18 apr.

  HGJB-predikantenlunch: in gesprek over jongeren en de eredienst

  HGJB
 • 19 apr.

  TeenStreet Small Group Leader Training

  TeenStreet
 • 20 apr.

  DAYCamp

  Camps4kids
 • 22 apr.

  TOP-Avond

  Youth For Christ