4 mei

zaterdag 4 mei 2024

Begin: 15.30 uur Einde: 17.00 uur Thema: De fundamentele rechten van vrijheid van godsdienst en meningsuiting bedreigd Organisatie: Christian Council International Locatie: Ichthuskerk Urk, Richel 2, Urk Kosten: € 10 Toelichting:

De Bijbel voor de rechter?!

Mogen we in het openbaar de Bijbel nog naspreken en naleven?

In Finland is dat een betwiste vrijheid. Fins politica Päivi Räsänen weet daar alles van. Al vijf jaar wordt ze strafrechtelijk onderzocht en aangeklaagd voor het tweeten van enkele Bijbelverzen, samengevat: ‘Haat de zonde, heb de zondaar lief’. Dat is discriminatie, haat zaaien, zo blijft de openbaar aanklaagster stellen en zij wil dat het Hooggerechtshof zich over de zaak buigt. Räsänen komt naar Nederland om haar ervaringen te delen. En ook om de duizenden mensen te bedanken voor hun bemoedigingen, die we mochten overhandigen tijdens haar zaak in Hoger Beroep.

Ook in Europa bestaat aanwijsbare zorg voor inperking van vrijheid van godsdienst en meningsuiting. Denk maar aan het ongedefinieerde Commissievoorstel om ‘haatzaaien’ strafbaar te stellen.

Ds. R. de Jong hoopt vanuit zijn thuisgemeente te spreken over de godsdienstvrijheid die onder druk staat. Nathanaël Middelkoop hoopt namens de gemeente Urk zijn stem te laten horen. Ondergetekende zal wat vertellen over het werk van CCI bij deze onderwerpen. De aanwezige sprekers zullen bevraagd worden in een panel dat geleid wordt door Riekelt Pasterkamp.

Er zal een collecte worden gehouden voor het bestrijden van de onkosten en voor de doelen van de stichting.

 • 20 jul.

  Mini DTS

  Jeugd met een Opdracht Heidebeek
 • 22 jul.

  YNGbelieve Summercamp

  YNGbelieve
 • 22 jul.

  15-jarig Jubileum

  Camps4Kids
 • 22 jul.

  Kerkleidersdag

  New Wine