3 mei

vrijdag 3 mei 2024

Begin: 20.00 uur Einde: 22.00 uur Thema: De fundamentele rechten van vrijheid van godsdienst en meningsuiting bedreigd Organisatie: Christian Council International Locatie: Sint-Jan Gouda, Achter de Kerk 2, Gouda Kosten: € 10 Toelichting:

De Bijbel voor de rechter?!

Mogen we in het openbaar de Bijbel nog naspreken en naleven?

In Finland is dat een betwiste vrijheid. Fins politica Päivi Räsänen weet daar alles van. Al vijf jaar wordt ze strafrechtelijk onderzocht en aangeklaagd voor het tweeten van enkele Bijbelverzen, samengevat: ‘Haat de zonde, heb de zondaar lief’. Dat is discriminatie, haat zaaien, zo blijft de openbaar aanklaagster stellen en zij wil dat het Hooggerechtshof zich over de zaak buigt. Räsänen komt naar Nederland om haar ervaringen te delen. En ook om de duizenden mensen te bedanken voor hun bemoedigingen, die we mochten overhandigen tijdens haar zaak in Hoger Beroep.

Ook in Europa bestaat aanwijsbare zorg voor inperking van vrijheid van godsdienst en meningsuiting. Denk maar aan het ongedefinieerde Commissievoorstel om ‘haatzaaien’ strafbaar te stellen. Europarlementariër Bert-Jan Ruissen neemt ons mee naar ‘Brussel’ en vertelt over zijn strijd voor behoud van deze vrijheden.

Aan een panel o.l.v. Riekelt Pasterkamp neemt ook SGP fractievoorzitter Chris Stoffer deel, die een Nederlands perspectief inbrengt. Ondergetekende zal wat vertellen over het werk van CCI bij deze onderwerpen.

De kosten voor entree zijn €10,- p.p., €25,- per gezin. Aanmelden kan via de button hieronder. Na het invullen en verzenden van uw gegevens komt de optie om de entree te betalen via de link die dan verschijnt. 

 • 21 mei

  Children at Risk: Human Trafficking

  Jeugd met een Opdracht Heidebeek
 • 24 mei

  Wittenberg-Weekend

  De Wittenberg
 • 24 mei

  JWO-module: Vieren: Spreken, vertellen en presenteren

  Evangelisch College
 • 24 mei

  Vrij Zijn Avondconferentie

  Vrij Zijn