10 apr.

woensdag 10 april 2024

Begin: 20.00 uur Einde: 21.30 uur Thema: Paul Schenderling & Elbert Smelt Organisatie: Tearfund Locatie: digitaal Toelichting:

Leren om te leven van genoeg. Tearfund gelooft dat het belangrijk is om binnen de mogelijkheden te leven van dat wat de aarde ons te bieden heeft. Toch doen we dat in Nederland niet. Als we kijken naar wat we aan grondstoffen onttrekken en dat wat de aarde binnen een jaar weer kan vernieuwen, vragen we veel te veel. Sterker: de datum dat wij in ons land van de aarde onttrokken hebben wat eigenlijk voor een heel jaar beschikbaar is, ligt op 1 april. En nee, helaas is dat geen grap.

Econoom Paul Schenderling én Tearfund-ambassadeur Elbert Smelt nemen je mee naar 2040. Naar een Nederland dat rekening houdt met dat wat de aarde aankan. Maar: hoe bereik je dat? Ontdek hoe deze verandering bijdraagt aan thema’s als bestaanszekerheid, levensonderhoud en gelijkheid. Leer wat genoeg is voor een goed leven en hoe we samen kunnen bouwen aan een betere toekomst.

Als je donateur wordt van Tearfund, krijg je gratis toegang tot het webinar Paul Schenderling én een exemplaar van zijn boek 'Er is leven na de groei'. 

 • 21 mei

  Children at Risk: Human Trafficking

  Jeugd met een Opdracht Heidebeek
 • 24 mei

  Wittenberg-Weekend

  De Wittenberg
 • 24 mei

  JWO-module: Vieren: Spreken, vertellen en presenteren

  Evangelisch College
 • 24 mei

  Vrij Zijn Avondconferentie

  Vrij Zijn