14 mrt.

donderdag 14 maart 2024 tot donderdag 14 maart 2024

Begin: 10.00 Einde: 16.30 Thema: Een oefening in missionaire intelligentie, exegese en preektraining gericht op Pasen. Organisatie: IZB-Areopagus Locatie: De Wittenberg, Krakelingweg 10 Zeist Kosten: 85,00 (incl. lunch) E-mailadres: areopagus@izb.nl Toelichting:

‘Alles moet leuk zijn.' En er is ook veel leuks! Dat typeert onze tijd. Maar hoe breng je dan nu het paasevangelie van Johannes? Als oefening luisteren we naar het nieuwe album Achtentwintig van Snelle. Niet omdat je van deze muziek houdt, maar als voorbeeld van een tijdgenoot. Op dit gezellige album klinken eerlijke verhalende nummers die gegrepen zijn uit Snelles eigen leven. Dit leven is 'leuker dan ik dacht', zingt hij, maar ook 'ik ben aan het snakken naar adem'. Er is niets religieus of christelijks aan, maar ze vormen wel ‘beschouwingen op het leven’, de levensbeschouwing van een tijdgenoot. Kun je dat horen? Wat valt je dan op? Teun de Ridder neemt jullie als trainer mee in deze oefening in missionaire intelligentie, exegese en preektraining.

Als je naar huis gaat, heb je niet je hele Paaspreek af, maar wel het idee waar je heen wil en zin om het te gaan zeggen.

Doelgroep training: predikanten/ theologen

 • 16 apr.

  Open avond Inside-out

  De Wittenberg
 • 18 apr.

  HGJB-predikantenlunch: in gesprek over jongeren en de eredienst

  HGJB
 • 19 apr.

  TeenStreet Small Group Leader Training

  TeenStreet
 • 20 apr.

  DAYCamp

  Camps4kids